Kategoriat: Ajankohtaista

Olen nähnyt Jeesuksen ristinlipun työpaikkani katolla. Se tarkoittaa hengellistä sodankäyntiä. Voittajan lippu liehuu!

Pakkasta 3 astetta

Olen lukemassa itselleni(en juuri tällä hetkellä kylläkään) ja Arille Richard Wurmbrandin kirjaa Voittava usko. Se on äärettömän hyvä kirja. R.W. on mies, joka oli ensin natsien leirillä, sitten 14 romanialaisessa vankilassa kidutettavana. Hän vieraili myös Suomessa, avojaloin, sillä hän ei voinut käyttää kenkiä.

Wurmbrand kirjoittaa:
`Emme kutsu sinua Jeesuksen luo siksi, että Hän on hyvä, vaan siksi, että Hän tuli synniksi sinun tähtesi. Tässä merkityksessä Jeesus ei ole yläpuolellasi, vaan alapuolellasi. Tullaksesi Hänen luokseen, sinun ei tarvitse kiivetä ylöspäin vaan saat laskeutua alemmaksi.
Voitko laskea elämäsi aikana tekemäsi synnit? - - Jeesus on kantanut miljoonien murhat - - tuhannet ryöstöt.
On suurta kuulua niihin, jotka palvovat Jeesusta. Vielä suurempaa on kuulua niihin, joita Jeesus ihailee. Jeesus tiesi, että sadanpäämies on syntinen, mutta Hän ihmetteli tämän uskoa ja ylisti häntä. Kuinka paljon Jeesuksella itsellään oli syntejä? Hänhän kantoi paljon suurempaa syntikuormaa kuin tuo sadanpäämies. Hän kantoi muiden ihmisten syntejä ominaan.--
Kun me lähestymme Häntä, alennumme kaikkien aikojan suurimman syntisen puoleen. Ei ole koskaan ollut suurempaa murhaajaa, varasta, ryöväriä tai valehtelijaa kuin Jeesus Kristus - ei vain siten, että Hän olisi itse tehnyt nämä rikokset, vaan syvemmällä tavalla. Hän otti ne päälleen. Ne ovat HÄNEN syntejään.
On helppoa tulla Jeesuksen luokse.`
Ja toisessa kohdassa Wurmbrand jatkaa:
`Kuinka alhaalla minä ikinä olisinkaan, taivas olisi aina vielä alempana.
Voimme olla taivaassa myös epätoivon hetkinä, emme ainoastaan elämän huippuhetkinä.`

Voi, miten lohduttavaa tekstiä!
"Niin alhaalla kukaan ei kulje, ettei siellä Jeesus ois", lauletaan vanhassa hengellisessä laulussa, ja siinä on tuo sama sävy kuin W:n teksteissä.
Varmasti hän koki taivashetkiä vankilan kuopassa, 10 metriä maan alla, sillä Jeesus oli siellä hänen kanssaan. Wurmbrand kehottaa kirjassaan vakavasti ihmisiä ottamaan vastaan Jeesuksen, ja niin teen myös minä. Millään muulla elämäsi teolla ei ole merkitystä. Jos sinulla on Jeesus, sinulla on elämä, vaikka et omistaisi mitään muuta. Mutta jos sinulla on paljon omaisuutta, olet todellisuudessa rutiköyhä, aivan tyhjä ja ilman elämää ellei Jeesus elä sinussa, jos et ole ottanut Häntä elämääsi.

Wurmbrand kirjoittaa myös tuhlaajapojan "itseensä menemisestä". Missä joku on, jos hän ei ole itsessään, jos hänen pitää mennä itseensä? Hän ei ole totuudessa. Jos hän menee itseensä, hän elää totuudessa, ja Jeesus on totuus. Ihminen tulee omaksi itsekseen vasta, kun hän on Jeesuksessa. Siinä on elämä. Se on tie taivaaseen, iankaikkiseen elämään.

Tänä aamuna heräsin ajatukseen, jonka Jumala antoi: TE OLETTE MINUN TODISTAJIANI, SANOO HERRA. Niin, minä ja perheeni olemme Jeesuksen todistajia. Sinäkin olet, jos olet Hänessä, jos olet Hänen omansa. Ja sinä tiedät, oletko hänen omansa. Tiedät, oletko mennyt itseesi ja palannut Isäsi kotiin, sinne mihin kuulutkin! Tervetuloa Isäsi kotiin, Hän odottaa sinua ovet sepposen selällään, täynnä anteeksiantoa. Sinun ei tarvitse edes pyytää anteeksi, Hän on täynnä anteeksiantoa, kunhan sinä vain USKOT ja tulet kotiin!

jk. Pyhäkoulussa lapset rukoilevat ääneen oma-aloitteisesti perheittensä puolesta. Eilen eräs lapsi puhui asiasta, joka tuli Jumalan suusta, ja koski meidän tilannettamme. Pyhä Henki vaikuttaa väkevästi lasten keskellä. Ihmettelen Jumalan valtasuuruutta!

Olkaa toivossa iloiset ja uskossa lujat.