Kategoriat: Ajankohtaista

Lumitaiteilijakaverini Tero M. Hakkola sekä pitkällisen uurastuksemme tulos.

Yön ja aamun on satanut valkoista, puhdasta lunta

Maisema ikkunastani on mitä jouluisin: puut notkuvat puhdasta lunta. Ihmeellistä suorastaan, kiitos Jumalalle, joka antaa nautittavaksemme vaikka vain hetkeksi tällaisen näkymän. Soittelin Terhin kanssa Helsinkiin; siellä on ihan mustaa! Onneksi nuoret sieltä tulevat Vaasaan joulunajaksi.

Joulumme on mukavalla mallilla. Siivoukset on enimmäkseen tehty. Saunapuoli on tänään vuorossa ja juniori siellä alkaa riehua, toivoni mukaan aika pian! Meillä on hiukan eri käsitys näistä siivousaikatauluista. Kaikki kinastelut johtuvat kuitenkin vain väsymyksestä, eikä meillä ole mitään selvittämättömiä kiistoja kyseisestä aiheesta. Kaikki hoituu kyllä.

On erotettava pääasiat ja sivuasiat. Siivous ym touhu on sivuasia. Pääasia on rauha sisimmässä ja rauha ihmisten kanssa.

Eilen oli aika tiivis ja rankkakin päivä. Aamulla olin jumalanpalveluksessa, jossa minulla oli ehtoollisenjakovuoro. Olen saanut jakaa sitä kuusi vuotta meidän luterilaisessa seurakunnassamme. Se on palvelutehtävä, olen siitä kiitollinen ja teen sitä nöyrin mielin.

Eilen saarnan aiheena oli Marian tehtävä ja äidiksi tulo. Pappi luki esikoistaan odottavien äitien kommentteja, joita hän oli poiminut netistä. Mietin myös omaa äitiyttäni ja minua itketti.

Sain rukousvastauksen, kun yllättäen ehtoollisella oli mies, jonka puolesta olen rukoillut. Hänen vaimonsa sanoi viikko sitten miehen olevan huonona sairaalassa. Tuntuu valtavalle olla mukana ihmeessä, kun on ollut rukoilemassa sen toteutumista. Kiitos Jumalalle, että hän kuulee rukoukset.

Eilen sain jumalanpalveluksen jälkeen melkein saman tien lähteä kansanlähetyksen joulujuhlaan. Siellä hurahti kolme tuntia. Kuvaelman tapaiseni meni ilmeisesti ihan hyvin. Lapset esittivät, minä kerroin. Jos Harri saa tehtyä siitä jonkinlaisen koosteen, laitan linkin sivuilleni. Hän nimittäin oli videokoneensa kanssa siellä kuvailemassa.

Keikka kotona ja sitten sairaalaan. Sinne sattui tulla samaan aikaan Arin kaveripariskunta. He ovat ainoat kavereista, jotka Arin luona käyvät. He vierailevat aina joulun alla, kun Arilla on syntymäpäivä. Olen kiitollinen heistä, he ovat uskollisia ystävyydessään, ja olen varma, että Jumala siunaa heitä sen takia. Arto piti hyvän puheenkin Arin syntymäpäivillä vuosi sitten.

Illalla katsoimme Teron kanssa filmin Kaunis mieli. Olen katsonut sen kerran, ja silloin itkin solkenaan sen johdosta. Nyt katsoessani minulla oli etäisyyttä enemmän, mutta edelleen samaistuin vahvasti filmin vaimoon. Filmi kertoo todellisesta John Nashista, joka sai Nobelin palkinnon v. 1994. Mies sairastui opiskeluaikanaan skitsofreniaan. Nobel-puheessaan hän antoi tunnustuksen vaimolleen. Filmin vaimo oli paljon kärsivällisempi kuin minä olen ollut. Vain kerran hän sai kauhean raivarin ja hajotti peilin. Mutta ehkä niitä muita ketoja ei näytetty, lohdutan itseäni.

Tänään aamu alkoi lumilyhdyn teolla pyjama päällä kuuden maissa! En voinut vastustaa kiusausta tehdä lyhtyä postinhakureissulla. Ei kovin terveellistä puuhaa paljain käsin, mutta lumi tuntuu ihanalle, kun se on pehmeää ja taipuisaa. Tein vielä toisenkin lyhdyn, mutta välillä kävin pukeutumassa.

Kauppaankin ampaisin jo seitsemän jälkeen, että ehdin alta pois, kun varsinaisen ostelijat ryntäävät kaupoille. Hain lanttu- ja muut laatikot, Niitä en viitsi itse tehdä. Leivät sen sijaan olen leiponut, pullat. tortut ja piparit. Kaljaa tein myös maltaista, ja nyt on uusi satsi kuplimassa. Mäskistä teen leipäsiä illalla tai huomisaamuna.

Arin luo menen jossain vaiheessa tänään. Eilen tv 7 toimi hänen huoneessaan, joten katselemme ehkä jotain ohjelmaa, tai sitten nukumme päiväunet ja rukoilemme yhdessä.

Romaanin lukeminen on kesken ja uuden sudokuvihkon ostin aamulla kaupasta. Aikaa kuluu myös kynttilöiden kanssa näplätessä, ja Raamattua silloin tällöin lukiessa.

Yritin laittaa facebookiin haastetta yhteisistä rukousaiheista ja -ajankohdista, mutta en osannut. Mutta jos haluat olla mukana rukoílemassa, niin muistetaan ainakin seuraavia asioita kolmen tunnin välein alkaen klo 12 eteenpäin:

- joulun ajan liikenne
- joulun vietto kodeissa: että olisi rauha, eikä lasten tarvitsisi kokea väkivaltaa ja vanhempien juopottelua ja siitä seuraavaa turvattomuutta
- että joulun Herra Jeesus saisi syntyä monen suomalaisen lapsen, nuoren, aikuisen ja vanhuksen sydämeen.
- vainottujen uskovien, Israelin ja vankilassa olevien puolesta, kärsivien, sairaiden ja yksinäisten puolesta.

Yhteisen rukouksen kautta jokainen voi kokea kuuluvansa saman Isän lasten joukkoon, olevansa yhtä perhettä, jolla on rakastava ja välittävä perhe ympärillään.

Hyvän joulun toivotus jälleen täältä Vaasasta jokaiselle lukijalleni!

Lumiukon naaman veisteli taiteilija Petri T. Hakkola. Koko ukkeli tulee kuvaan myöhemmin. Siis lumiukkeli.