Kategoriat: Ajankohtaista

Hajuherneet ovat kauniita nekin

Tuulista, kuivaa

Pitkästä aikaa niin sanottu vapaa lauantai. Muutamat lauantait meni juhliessa syntymäpäiviä ja muutoin olen kirjoittanut kaiket ajat. Kotityöt ovat olleet sivuasioita.

Nukuin kymmeneen, mikä on tosi harvinaista. Ehkä osaltaan auttoi YÖMAITO, jota olen ostanut viime aikoina. Aion juoda lasillisen joka ilta, ja totesin, että se taitaa tepsiä. Nimittäin yöllä lypsetyssä maidossa on melatoniinia, joka nukuttaa. Jos sitä siis juo illalla, on todennäköistä, että uni maistuu. Ja se oli syvää ja rauhallista viime yönä! Meidän Prismaamme sitä tulee vain torstaisin, sillä ilmeisesti yölypsäjät eivät ole joka yö asialla!

Tänään sitten kotipäivä. Huomasin, että minuun täytyy soveltaa levottomille lapsille sopivaa taktiikkaa: on tehtävä selkeä lukujärjestys. Huomattavaa on, että se palvelee myös niin sanottuja "terveitä".

Ahdistuin nimittäin, kun heräsin, ja heti iski ajatus, että olen myöhässä jostain. Jotain olisi jo pitänyt tehdä. Muistan asiat, jotka pitäisi tehdä, ja minusta tuntuu, että niitä on liikaa, ja kaikki pitäisi tehdä yhtä aikaa. Naurettavaa!

Joten laadin lukujärjestyksen, viitteellisen vain. Eli ennen klo 12 käyn kaupassa. Hain tarjouksessa olevan suuremman näytön tietokoneeseeni. Meillä ei ole tv:tä, ja joskus on kiva katsoa Pieni talo Preerialla - tai jotain tv 7: stä. Ja näkyypä tämä kirjoituskin varmaan selkeämmin. Juniori saa asentaa; minä en siihen kykene.

Nyt on siis klo 12 ja seuraavaksi listassani on sellainen homma, joka vaatii hiukan stressin nostoa, nimittäin IMUROIMINEN. Meillä kaikki vihaavat imurointia, jos sallitaan näin vahva termi. Joka tapauksessa en ehdi kauan kupata koneella, sillä yhden ja kolmen välillä aion mennä joko Arin kanssa ulos, kuppilaan kahville tai vain löhöämään Arin luo ja lukemaan Raamattua hänelle ja itselleni.

Sitten kenties avantosaunalle, vaikka meren rannalla taitaa tuulla melkoisesti, kun täällä kolmen kilometrin päässäkin puut heiluvat aika lailla.

Loppuilta meneekin limpun teossa, jos puhtia riittää, sekä lukemisessa ja kirjoittamisessa. Illalla saunaamme, ja päivä onkin siinä.

Minua helpotti heti, kun huomaan, että JUURI nyt ei tarvitsekaan olla ihan kaikkea tekemässä yhtä aikaa. On tämä ihminen kumma kapistus. Olen huomannut ennenkin, että tämä aikataulutus toimii, ainakin minun kohdallani. Kokeile ja kerro tepsiikö se sinuun, jos uskallat tunnustaa olevasi samanlainen luonnehäirikkö kuin minä olen ;)

Siunattua iltapäivää!

Niiin mistähän kaupungista tämä olikaan... ai, niin taisi olla edelliseltä Pariisin reissultani ;)