Kategoriat: Ajankohtaista

Morsian vie kamppeita miehelään häitä edeltävänä päivänä

Helteinen heinäkuun päivä koittamassa

Herätyskello pirisi. Valmistin ainokaiselle tyttärelle maitokaurapuuroa, josta hän pitää. Keitin kahvia. Luimme Raamattujamme kahvipöydässä ja juttelimme. Tytär on menossa miehelään tänään!

Entiset pelikengät ja vanha kiekko pakattiin pussiin auton perään laitettavaksi(morsian pakkasi), sekä lakana kampaamoa varten. Tai oikeastaan hääpukua varten, ettei siihen tule hiuksia, jos tukkaa joudutaan vielä leikkaamaan.

Vein lipun seinällä olevaan lippusalkoomme. Juhlapäivä!

Bestman soitteli matkalta, kun oli tulossa morsianta hakemaan kampaajalle. Silitin vielä huntua, joka tuntui olevan rypyssä. Hääpuku tungettiin pussiinsa varovasti. Hain päivän lehden, jossa oli sopivasti tänään morsiamen äidin "köyhyyskirjoitus" eli mielipidekirjoitus, jolla vastustin sitä, että Siwan johtaja aikoo heitättää vanhentuvat ruuat roskiin. Sikäli metkaa, että se oli tänään lehdessä, sillä säästän päivän lehden morsiusparille hääpäivän muistoksi.

Ei morsiamelle oikein aamupala maistunut, vaikka tuntuupa tuo äidilläkin olevan pieni möykky mahassa.

Eipä tässä muuta kuin tukan pesulle. Sitten majaan lukemaan Raamatusta voimaa päivän koitokseen. Tarkoitukseni on mennä puoli yhden maissa Arin luo, ja auttelemaan Arin juhlakuntoon saattamisessa. Menemme yhdessä invataksilla Palosaaren kirkkoon hyvissä ajoin. Ari haetaan sieltä vihkimisen jälkeen sairaalaan(huokaus), kun me muut suunnistamme hääpaikalle Raippaluotoon.

Eilen illalla saunasimme tyttären kanssa, ja sain antaa viimeisiä neuvoja neidolleni, joka astuu avioon. Jyrki ja Maarit ovat myös meillä, ja saunan jälkeen rukoilimme vielä(Tero mukaan lukien tietysti) Terhin puolesta, ja siunasimme perheenä hänet avioliiton satamaan.

Uskon, että tulee hieno päivä. Sukulaiset ovat pian lähdössä matkalle Vaasaan. Itse kukin tekee osaltaan valmisteluja Terhin ja Tatun juhlaa varten. Pappi Markku Joensuu valmistautuu vihkimään nuoret krisitilliseen avioliittoon.
Nuoret rakastavat toisiaan ja katsovat luottavaisesti tulevaisuuteen. Jumala siunatkoon heidän elämänsä, kuten luin tänään:
"Ravitse aamulla meitä armollasi, suo meille iloa ja riemua kaikkina päivinämme." Ps 90.

Morsiamen vanhin veli pohtii puhetta, jonka hän pitää isän asemesta häissä.