Kategoriat: Ajankohtaista

Eilen leivoin jälleen rieskoja, kuten kyllä maanantainakin

Pilvinen, mutta ei sateinen aamu

Heräsin turhan aikaisin, viideltä. Hyvää aikaa rukoilla, lukea päivän tekstejä ja Raamattua. Ja kirjoittaa! Itse asiassa kirjoittaminen on alkanut maistua yhä enemmän. Haaveilen kirjasta edelleen, mutta sillä tasolla se edelleen on.

Eräs haastattelun tapainen minulla on myös kirjoitettuna. Ongelmani on se, että olen spontaani ja äkkipikainen. Puuttuu kärsivällisyyttä fundeerata, korjailla ja mietiskellä. En ole pätkääkään mietiskelijä vaan toimen ihminen. Kun olin koulutuksessa, missä puhuttiin haastattelun tekemisestä, erästä tarkastelemaamme juttua oli tehty pari viikkoa! Toimittaja ei ollut tehnyt mitään muita juttuja sinä aikana.

Järkyttävää! Että jotain asiaa pitäisi jaamata päiväkausia. Sitä paitsi siinä jutussa, niin hyvä kuin se olikin, ei ollut täysin oikeaa tietoa. En viitsi mainita jutun aihetta, mutta se oli eräs sensaatioaihe, jolla ihmiset mielellään mälläävät.

Tänä aamuna viimeksi huomasin ajattelevani lehteä lukiessani, mikä on totuus! Kun lukee jutun, ei voi tietää, mikä on motiivi sen kirjoittamiseen. Totuus se harvoin on. Enemmän painottuu se, mitä ihmiset haluavat lukea ja kuulla. Lisäksi on vallan käyttöä. Jolla on valtaa, se voi sanoa.

Esimerkiksi terveellä on valtaa sairaaseen nähden. Miehellä on valtaa naiseen nähden. Naisellakin on valtaa mieheen nähden. Lapsilla vanhempiin ja vanhemmilla lapsiin. Riippuu, kuka osaa ja haluaa valtaa käyttää.

Jeesuksella oli ja on KAIKKI valta. Hän käytti sitä alistumalla Jumalan suunnitelmaan. Alistummeko me siihen? Vaadimmeko Jumalaa parantamaan, antamaan meille mitä mielestämme tarvitsemme?

Jumala tahtoo kasvattaa meitä taivasta varten. Hän tahtoisi, että alistumme hänen väkevän kätensä alle MIELELLÄMME. Hän toivoo, että luottaisimme hänen rakkauteensa ja hyvään suunnitelmaansa. Hukkuvaa ei voida pelastaa niin kauan kuin hän rimpuilee hädissään. Hänet voidaan pelastaa, kun hän luottaa täysin pelastajaansa. Me hukumme synteihimme. Hän lähetti Jeesuksen pelastamaan meidät ja viemään turvaan.

Enimmäkseen me muka itse tiedämme mikä meille on hyväksi. Kuitenkin kaikissa ahdingoissammekin Jumala sanoo Room 8:
28. Mutta me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut.

Siis ihan kaikki!

Siunattua päivää tänään, lukijani. Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja sitä lukemalla me samalla ruokimme sisäistä ihmistämme, joka tarvitsee ravintoa pysyäkseen hengissä.