Kategoriat: Muu kirjoitus

Puheeni siellä.

1Kor 2:1-5
Tullessani teidän luoksenne, veljet, en tullut puheen tai viisauden loistolla julistamaan teille Jumalan todistusta. Minä olin päättänyt olla luonanne tuntematta muuta kuin Jeesuksen Kristuksen, ja Hänet ristiinnaulittuna. Olin siellä heikkouden vallassa, pelossa ja hyvin arkana. Puheeni ja saarnani eivät olleet kiehtovia viisauden sanoja, vaan Hengen ja voiman osoittamista, ettei uskonne perustuisi ihmisviisauteen, vaan Jumalan voimaan.

Jumalan sanassa on voima itsessään. Ihmisen ei tarvitse sitä yrittää lisäillä omilla tempuillaan. Oswlad Chambers kirjoittaa kirjassaan Parhaani Hänelle, seuraavia ajatuksia liittyen yllämainittuun tekstiin: Paavali sanoo hämäävänsä Jumalan voiman, jos hän koettaisi omalla puhetaidollaan vakuuttaa kuulijoita. Usko Jeesukseen on ihme, ja se syntyy vain Lunastuksen vaikutuksesta. Jos siis saarnamies, tai minä tässä, koetan vedota tai taivutella tai suostutella kuulijoita, olen käsittänyt väärin: usko ei synny sillä tavalla. Saarnamiehen oikea paasto on sitä, että hän pyrkii välttämään kaunopuheisuutta, hienoa puhetyyliä ja vaikutuksen tekemistä kuulijoihin, koska hän siten estää Jumalan evankeliumin vaikutusta. Saarnaajan tulee tuoda esille siis Jumalan evankeliumia, jossa on voima, eikä pyrkiä inhimillisesti vaikuttamaan kuulijoihin. Kaikki se mikä imartelee minua omassa julistuksessani (esim. "kylläpä käytin näppäriä sanakäänteitä" tms.), johtaa lopulta siihen, että estän Jeesuksen Kristuksen lunastuksen luovaa voimaa tekemästä työtä ihmisissä. Minä siis ikään kuin kavallan Jeesuksen. Oletko tullut ajatelleeksi tällaista? Jumalan sanassa on siis voima itsessään, ja siinä sanotaan:

Room 10:17
Usko syntyy kuulemisesta ja kuuleminen Kristuksen sanan kautta.

Ajattelepa seuraavaa raamatun kohtaa omalle kohdallesi:

Room 3:12-20
Kaikki ovat poikenneet pois, aivan kaikki käyneet kelvottomiksi, Ei ole ketään, joka tekee sitä, mikä on hyvää, ei ainoaakaan. Heidän kurkkunsa on avoin hauta, kielellään he pettävät, kyykäärmeen myrkkyä on heidän huultensa alla. Heidän suunsa on täynnä kirousta ja katkeruutta. Heidän jalkansa ovat nopeat vuodattamaan verta, hävitys ja kurjuus on heidän teillään, ja rauhan tietä he eivät tunne. Ei ole Jumalan pelko heidän silmiensä edessä. Me tiedämme, että laki puhuu kaiken lainalaisille, jotta jokainen suu tukittaisiin ja koko maailma tulisi syylliseksi Jumalan edessä. Näin siksi, ettei ketään ihmistä vanhurskauteta hänen edessään lain teoista, sillä lain kautta tulee synnin tunto. Sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat Jumalan kirkkautta vailla, ja heidät vanhurskautetaan lahjaksi hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.

Tässä siis sanotaan että Jumalan laki osoittaa sinulle ja minulle, että emme omilla teoillamme pysty pelastumaan. Jumalan sana osoittaa meille että olemme syntisiä. Jeesus Kristus on lunastanut meidät lain kirouksesta tulemalla itse synniksi, ja me kelpaamme Jumalalle, koska hänet on ristiinnaulittu sinun ja minun syntien tähden. Omat tekomme ovat vain este. Ne eivät pelasta meitä.

Room 3:28
Päättelemme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskolla ilman lain tekoja.

Eräs vanha julistaja kertoi seuraavan kuvaavan esimerkin siitä mitä tarkoittaa että Jumala on tehnyt kaiken puolestamme. Kun ihminen tulee ahtaalle portille ( joka on ahdas siksi, ettei sinne voi viedä mukanaan mitään omaa), hän näkee kyltin portin yläpuolella:" Ota askel ja tule sisään portista." tai jotain vastaavaa. Niin hän uskossa astuu portista sisään ja ajattelee, että olen tehnyt uskonratkaisun, olen ikään kuin tehnyt jotain pelastukseni eteen. Kun hän sitten kääntyy katsomaan taakseen porttia, josta on sisään tullut, mitä hän näkeekään sen yläpuolelle kirjoitetun:" Jeesus Kristus sen teki!" En enää minä vaan Kristus minussa. On syntynyt usko, jonka varassa ihminen on tullut sisälle Jumalan valtakuntaan.

Fil 2:13
Jumala näet vaikuttaa teissä sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa toteutuisi.

Laki sanoo: olen syntinen. Mikä sitten on evankeliumi, ilosanoma? Laulan teille seuraavan raamatun kohdan, jossa kerrotaan selvästi, mikä on evankeliumi, ilosanoma Jeesuksesta Kristuksesta. Se on Johanneksen evankeliumin 3. luvussa.

Kuten Mooses ylensi käärmeen erämaassa,
niin on Ihmisen Poika ylennettävä,
että jokaisella joka Häneen uskoo,
olisi ikuinen elämä.
Sillä niin on Jumala rakastanut maailmaa,
että Hän antoi ainoan Poikansa,
ettei yksikään joka Häneen uskoo,
joutuisi kadotukseen,
vaan hänellä olisi ikuinen elämä.
Jumala ei lähettänyt Poikaansa,
maailmaan tuomitsemaan maailmaa,
vaan sitä varten että maailma Hänen kauttaan pelastuisi.

1 Kor 1:18
Sana rististä on hulluutta niille, jotka joutuvat kadotukseen, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima. Tämän jakeen edellä sanotaan sama asia kuin alussa luin, että Paavali lähetettiin julistamaan evankeliumia, mutta ei puheen viisaudella, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi.

Onko sinulla joku henkilö raamatussa, johon samaistut? Minulla se on Paavali. 2 Timoteuskirje on lempilukujani, ja haluan lopuksi lukea joitakin rohkaisun ja kehotuksen sanoja sieltä sinulle ja itselleni:

2 Tim 1:7,8,11-14
Eihän Jumala ole antanut meille pelkuruuden henkeä, vaan voiman, rakkauden ja raittiuden Hengen. Älä siis häpeä todistusta Herrastamme, äläkä minua, hänen vankiaan. Kärsi kanssani vaivaa evankeliumin tähden sen mukaan kuin Jumala antaa voimaa. Sen julistajaksi, apostoliksi, ja opettajaksi minut on asetettu. Siksi minä myös näitä kärsin enkä sitä häpeä. Minä tunnen Hänet, johon uskon, ja olen varma siitä, että hän kykenee siihen kuolemani päivään asti säilyttämään sen, mitä minulle on uskottu. Pidä esikuvinasi minulta kuulemasi terveelliset opetukset uskossa ja rakkaudessa, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Säilytä sinulle uskottu hyvä meissä asuvan Pyhän Hengen kautta.

Lopuksi laulan Room 8: 38,39 kohdan.

Minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä
eivät enkeli, eivät henkivallat, ei mikään nykyinen, eikä mikään tuleva
eivät voimat, ei korkeus, ei syvyys eikä mikään muu luotu
voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta,
joka on Kristuksessa, Jeesuksessa, meidän Herrassamme.

Sitten puhun vähän perheestämme. Ms-tauti on kuulunut perheemme elämään niin kauan kuin olemme olleet naimisissa. Jumala lupaa sanassaan, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi jotka Jumalaa rakastavat. Jumala on lohduttanut ja auttanut meitä kaikessa, Hän on aina vastannut kun olemme tarvinneet apua. Hän on tehnyt sen senkin takia, että me sillä lohdutuksella, millä Hän meitä lohduttaa, lohduttaisimme niitä, jotka ovat kaikkinaisessa ahdistuksessa.

Sen takia olen kiitollinen, että Jyrki teki minulle kotisivut. Sinne ovat löytäneet monet etsiessään esim. hakusanalla "Jumalan johdatus". Olen rukoillutkin että sivuni voisivat rohkaista ja auttaa myös muita heidän vaikeuksissaan. Raamatussa sanotaan, että se mikä meille on tapahtunut, onkin koitunut evankeliumin menestykseksi.