Kategoriat: Muu kirjoitus

7/98

Oikein rakkaita terveisiä sinne synnyinpitäjään, ja kaikille tutuille lukijoille. Olipa mukava nähdä teitä monia Nivala-päivien yhteydessä. Erityisesti minua ilahdutti taas kerran Hannan lämpimät kyselyt kuulumisista.

Ja teitä tapaamiani koulutovereita 20 vuoden takaa olen ajatellut niin, että pää on ihan pyörällä vieläkin. Monet olivat niin kuin silloin kouluaikana, ja kuitenkin jokaisen elämä menee omaan suuntaansa. Teitä muistan, jotka olette sairauden tai kuoleman takia raskautettuja omassa elämässänne. Kohtalotoverit ovat aina läheisiä. Toki monen tuska ja suru on näkymätöntä.

Haluan toivottaa teille Jumalan siunausta, en vain pelkkää siunausta näin ihmisen kannalta ajateltuna. Jumalan siunaus pitää sisällään paljon sellaista, mikä on inhimillisesti vastenmielistä. Kuitenkin Hän yksin tietää, mikä on meille parasta. Raamattu sanoo, ettei meiltä mitään puutu, ja se tarkoittaa myös ahdistusta ja sairautta. Rikas elämä pitää sisällään kaikkea tätäkin. Sitä ei antaisi pois, mutta ei ottaisikaan, jos valitsemaan pääsisi. Ja sillä lohdutuksella, millä Jumala meitä lohduttaa kaikissa ahdistuksissamme, me saamme lohduttaa niitä, jotka ovat kaikkinaisissa ahdistuksissa.

Kun pystyy ottamaan kaiken Jumalan kädestä tulleena, ei tarvitse katkeroitua, vaan saa nähdä Jumalan ihmeitä elämässään.

Paula Hakkola