Kategoriat: Muu kirjoitus

Pohjalaisessa 8.5.05

Helatorstaina Pohjalaisessa julkaistiin Taina Lehdon kirjoitus marssien tarkoituksesta.

T.L. kirjoitti, että työväki marssii köyhien puolesta, että nämä saisivat paremmat olot. Kristityt puolestaan eivät marssi sen vuoksi, että olisivat hyviä ihmisiä. Totta kai he iloitsevat siitä, että ovat matkalla taivaaseen. Kai työväkikin sinne haluaa?

Kristityt iloitsevat siitä, että Jeesus tuli köyhien, sairaiden ja syntisten takia maailmaan ja sovitti meidän syntimme, että me pääsisimme taivaaseen. Oma hyvyytemme ei siinä auta, koska synti on piintynyt meihin. Kun ihminen tulee köyhäksi ja sairaaksi (= syntiseksi), hän tietää pääsevänsä taivaaseen vain Jeesuksen tähden. Sairaille ja köyhille kelpaa Parantaja, terveet toimivat omassa voimassaan.

Ei meidän ihmisten marssit köyhien tilannetta kohenna. Asian ydin ei ole ihmisten teoissa vaan siinä mitä Jumala on jo tehnyt puolestamme. Kun sen saamme Jumalan armosta käsittää, tekee mieli vaikkapa marssia Jeesuksen kunniaksi!

Paula Hakkola, Vaasa