Kategoriat: Muu kirjoitus

Kirjoitus on julkaistu ennen 19.04.2005 eikä tarkkaa julkaisuajankohtaa ole tallennettu.

Joulu on monelle suuri ongelma: lapset haluavat aina vain enemmän ja enemmän. Miksi? Siksi että he eivät saa sitä mitä he eniten kaipaavat: vanhempien aikaa ja huomiota.

Mitäpä, jos menisit kirjastoon ja lainaisit paksun satukirjan, vaikka kansansatuja. Ei maksa mitään. Istut illalla lapsi sylissä tai vieressä sängyllä ja luette tunnin pari. Saat itsekin levätä ja nauttia jännittävistä saduista. Ja lapsesi kokee turvallisuutta ja onnea vanhemman läsnäolosta. Samalla voit opetella tuntemaan lastasi kun keskustelette mitä ajatuksia satu herättää.

Jeesus asetti pienen lapsen raavaitten miesten keskelle ja sanoi että tässä on teille esikuva, ottakaa oppia. Lapsessa on vielä jotain vilpitöntä, avointa, luottavaista ja lämmintä. Sitä mikä meiltä aikuisilta on kadonnut jahdatessa lahjoja ihmisille jotka eivät niitä tarvitse. Kiirettähän siinä pitää! Ja enemmän pitää tehdä töitä että saa kaiken maksettua.

Mitä jos satsaisimme aikamme lapsiin. Näin tekisimme heidät onnelliseksi. Vai mitä sinä elämältä haluat? Mitä arvoja haluat välittää eteenpäin tulevalle sukupolvelle?