Kategoriat: Muu kirjoitus

Kirjoitus on julkaistu ennen 19.04.2005 eikä tarkkaa julkaisuajankohtaa ole tallennettu.

Tarinan mies kulki kaupungista toiseen mukanaan musta ja valkoinen koira, joita hän tappelutti. Ihmiset saivat maksun edestä arvuutella. En muista tarkkaan juttua, mutta joka tapauksessa joku ihmetteli, miten koirien omistaja aina itse tiesi kumpi koira voittaa - välillä musta, välillä valkoinen. Hän alkoi seurata miestä ja viimein kysyi asiaa. Vastaus oli hyvin yksinkertainen: mies antoi edellisenä iltana vain toiselle koiralle ruokaa, ja tämä sitten voitti tappelun, kun oli voimissaan. Hän ruokki sitä koiraa jonka tahtoi voittavan.

Näin on myös ihmissuhteissa. Ne suhteet joita haluamme ylläpitää, tarvitsevat hoitoa. Jos avioliitto on meille pyhä ja arvokas asia, me ruokimme, vaalimme ja kaikin tavoin teemme sen eteen työtä. Se ei pysy koossa tyhjän varassa. Samoin on arvokkaiden ystävyyssuhteiden laita.

On syytä ajatella hyvää puolisosta, muistaa miksi on häneen alun perin rakastunut ja on hänet valinnut. Niin helposti oman väsymyksen takia alamme vaatia toiselta enemmän kuin itsekään kykenemme antamaan. Vaatimus myös ystävyyssuhteissa pilaa kaiken. Ystävyys ja rakkaus virvoittavat meitä, kun saamme olla hyväksyttyjä ja myös hyväksymme toisen sellaisena kuin hän on.

Uskollisuus, rehellisyys ja luottamus avioliitossa kuten myös ystävyyssuhteissa antavat valtavasti voimaa elää tasapainoista ja onnellista elämää. Miksi tyytyisimme vähempään, kun voimme saada paljon enemmän!

Paula Hakkola 10/04