Kategoriat: Muu kirjoitus

Kirjoitus on julkaistu ennen 19.04.2005 eikä tarkkaa julkaisuajankohtaa ole tallennettu.

Oletko ajatellut että sinulla vanhempana on ratkaiseva merkitys siihen, kuinka lapsesi ajattelee toisesta vanhemmastaan ja yleensä muista ihmisistä!

Me vanhemmat olemme peili lapsellemme ja heijastamme heille sitä mitä ajattelemme puolisostamme. Jos puhumme hyvää ja osoitamme arvostusta, lapset imevät sitä kuin sienet: miten hyvältä lapsesta tuntuu, kun äiti rakastaa isää ja päinvastoin! Muistat varmaan kuinka itse ollessasi lapsi kärsit jos vanhemmat eivät tykänneet toisistaan, ja kuinka suloista oli kun he osoittivat myönteistä huomiota toisilleen.

Jokaisessa puolisossa on jotain hyvää, josta voimme lapselle kertoa, mutta ennen kaikkea osoittaa käytännössä, että se on totta. Kerro lapselle, miten tärkeä ja rakas hänen isänsä/äitinsä on sinulle. Olet varmaan kertonut sen jo puolisollesi? Ellet niin tee se jo tänään!

Paula Hakkola 2/99