Kategoriat: Muu kirjoitus

Kirjoitus on julkaistu ennen 19.04.2005 eikä tarkkaa julkaisuajankohtaa ole tallennettu.

Kai v 1999

Mitenhän voisin ilahduttaa puolisoani tänään? Kuinkahan viestittäisin hänelle miten tärkeä hän on minulle? Miten saisin ensirakkauden syttymään?

Vain tyhmä luulee suhteen toimivan itsestään. Molempien on tehtävä työtä sen eteen. On puolisoita jotka kamppailevat vuosia yksin avioliittonsa puolesta, sitten väsyvät ja luovuttavat. Onnellisessa tapauksessa toinen puoliso herää viime hetkellä ja tajuaa: kumppani oikeasti lähtee jos en tee jotain!

Puoliso viestittää jotenkin jos suhde ei häntä tyydytä. Nainen usein alkaa mäkättää tai nalkuttaa, jos kokee, ettei tule kuulluksi ja nähdyksi. Jos puoliso ei havahdu, hän voi ajaa vaimon toisen miehen syliin tajuamatta omaa syytään asiaan. Asiat eivät tietenkään ole yksiselitteisiä. Joka tapauksessa suhde ei toimi ilman jatkuvaa huoltoa.

Sama asia näkyy esim. kodinhoidossa. Kaikki näyttää siistiltä ulkoisesti, mutta jos ei välillä pidetä perusteellista siivousta ja tavaranlajittelua, vähitellen komerot pursuavat tarpeetonta tavaraa. Näin on myös tärkeimmässä ihmissuhteessa. On pidettävä väliarviointeja ja tilannekatsauksia. Pienistä puroista karttuu iso meri ihan huomaamatta, niin hyvässä kuin pahassa.

Kunpa oppisimme keskustelemaan tarpeistamme ja tunteistamme. Se olisi tärkeää hoitoa ihmissuhteissamme. Rakkaus kasvaa kun sitä hoidetaan. Tunteet seuraavat tekoja, niin hyviä kuin pahoja.

Paula Hakkola