Kategoriat: Muu kirjoitus

Kirjoitus on julkaistu ennen 19.04.2005 eikä tarkkaa julkaisuajankohtaa ole tallennettu.

Vastaan E. Wislöffin sanoin:

"Kristittynä oleminen merkitsee, että seuraan karitsaa mihin ikinä hän menee. Me emme seuraa Kristusta laskelmoiden, emme jotakin voittaaksemme, emme siksi, että se kannattaa. Jeesuskin tarjoaa pienelle joukolleen ahdistusta, uhrauksia, taistelua, itsensäkieltämistä ja oman minän kuolemaa. Ei kukaan, joka haluaa elää mukavuudessa, saata seurata karitsaa.

Kristittyjen yllä ei ole kunniaa eikä loista, Siinä kulkee ristinkantajia. Ja he seuraavat ristiinnaulittua.

He ovat kieltäytyneet omista haluistaan, He eivät valitse itse tietänsä. He eivät ole johtajia, vaan johdettavia. He yrittävät kaikessa olla johtajansa kaltaisia; ja johtajana on karitsa, kärsivällinen, hiljainen uhrilammas, joka voittaa kärsimällä. Nämä ovat niitä, jotka seuraavat karitsaa, mihin ikinä hän menee."

Pääsiäisen odotuksin 1993
Paula Hakkola