Kategoriat: Muu kirjoitus

Kirjoitus on julkaistu ennen 19.04.2005 eikä tarkkaa julkaisuajankohtaa ole tallennettu.

Tunnustetaan tosiasiat kaunistelematta. Tunnustetaan, että meistä ei ole toisiamme rakastamaan: ei ole kykyä, taitoa, viisautta eikä välillä edes halua tehdä toiselle hyvää. On nollattava tilanne: jos avioliiton koossapysyminen on meistä kiinni, se kariutuu. On käännyttävä Jumalan puoleen: auta sinä meitä, Jeesuksen tähden joka on rakkaudesta meihin sovittanut pahuutemme. Pyydetään anteeksi puolisolta, annetaan anteeksi.

Ja kumma juttu: kun töryt on tyhjätty pöydälle, Jumala itse putsaa pöydän ja saamme alkaa taas alusta. Mutta uuteen alkuun tarvitaan entisen poispaneminen. Saamme huomata: kaikki me voimme Hänessä, joka meitä vahvistaa. Hän itse on liittomme takaaja, ja Hän pitää sen myös yllä.

Paula Hakkola 8/97