Kategoriat: Muu kirjoitus

Kirjoitus on julkaistu ennen 19.04.2005 eikä tarkkaa julkaisuajankohtaa ole tallennettu.

2/05

Kuinka välttää moraalista krapulaa vaateostosten jälkeen? Kokeilepa kirpputoria. Sieltä voi löytää sopivia vetimiä joka lähtöön. On housua, paitaa, takkia ja vyötä. Löydät edullisen kassin tai repun kotiin kantamiseen, eikä tarvitse ostaa kauppareissullakaan muovikassia, kun on oma mukana. Löytyy maljakkoa, lasia ja kirjayllätyksiä.

Kirpparille kannattaa ottaa viemisiä kotoa, että saa tilaa uudelle. Kaikki ne kuteet, jotka mahtuivat pari vuotta sitten ylle, mutta ovat kummasti kutistuneet, kannattaa viedä kierrätykseen. Nekin tamineet, jotka ovat käyneet suureksi, jos jollekin niin on päässyt käymään. Jokaisen kaapissa lienee myös vaatteita, jotka eivät olleetkaan omaa tyyliä, vaikka kaupassa luuli niin. Nyt niitä ei kykene käyttämään, kun ne eivät tunnu omilta.

Häikäisevät halogeenit ja kova musiikki eivät yleensä häiritse kirpputorin asiakkaita, ja palvelu on ystävällistä ja lämmintä. Joskus saa kassillisen hyvää tavaraa ulosheittohintaan. Tulee hyvä mieli, kun saa uudet vaatteet vähällä rahalla. Jos ne eivät sitten miellytäkään, ne voi viedä pois, eikä menetys ole kummoinen. Ei tarvitse murehtia, että vorot vohkivat, kun ei ole suuret rahat kiinni ulkoisissa asioissa. Voi kierrättää huonekaluja, kun perheen tarpeet muuttuvat, eikä maksa paljon.

Mitä jos kehittelisit persoonallisen tyylin, jos et ole kiinnostunut hankkimaan samanlaisia vaatteita kuin kaikilla toisilla on! Kaiken kaikkiaan ilo on asiakkaan puolella, kun on löytänyt tien kirpparien maailmaan. Sieltä ei voi pysyä pois kovin kauan, vaan tekee mieli ilahtumaan ja löytöjä tekemään.

Paula Hakkola