Kategoriat: Muu kirjoitus

Kirjoitus on julkaistu ennen 19.04.2005 eikä tarkkaa julkaisuajankohtaa ole tallennettu.

7/04

Soma näky: äiti ja isä uivat edellä ja lapset perässä. Lapsia oli kuusi. Hetken päästä näin ne rannalla. Isä ja äiti seisoivat ja valvoivat lastensa unta. Pienokaiset uinuivat pää siiven alla keskellä ja vanhemmat sivuilla ettei mikään pääse uhkaamaan pienokaisia. Ei tullut mieleenikään lähteä lähempää tirkistelemään tuota idylliä. Vanhemmat eivät taatusti olisi epäröineet puolustaa omiaan.

Ne olivat joutsenia. Niiden perhe näytti voivan hyvin. Perhe yhdessä, vanhemmat huolehtivat, valvoivat ja vartioivat. Niin kuin vanhempien kuuluukin. Ei liikaa vastuuta liian pienenä, mutta sitten kun sen aika on: omilleen ja itsestään huolehtimaan ja vastaamaan.

Luonnonkin tasapaino jo järkkyy; ihmisten tilanne jo riistäytynyt kovasti pois oikeasta. Luonnossa kuitenkin ihminenkin vielä rauhoittuu ja saa uutta voimaa hälyiseen elämäänsä.

Paula Hakkola, VAASA