Kategoriat: Muu kirjoitus

Kirjoitus on julkaistu ennen 19.04.2005 eikä tarkkaa julkaisuajankohtaa ole tallennettu.

Kun lapsi (voit lukea myös: nuori) käyttäytyy häiritsevästi tai epänormaalisti, on syytä kiinnittää huomiota ympäristöön. Kun maanviljelijä haluaa hyvän sadon, hän tutkituttaa maaperän, lisää siihen sellaisia lannoitteita, joita tarvitaan, jotta saa haluamansa lopputuloksen. On selvää, että maaperä vaikuttaa siihen, mitä maasta kasvaa.

Koti on se maaperä, missä lapsemme kasvavat. Millainen on se alusta, missä sinun lapsesi varttuu? On hyödytöntä parannella kasvia, jos maaperässä ei ole mitään, mikä antaisi voimaa oikeaan suuntaan kasvamiselle. Paljon hyvää kasvatustyötä tehdään lasten ja nuorten parissa. Kuitenkin koen, että jos kotona ei pystytä rajoittamaan esim. lasten tv:n katselua ja netissä surffailua, on työ muualla aika lailla seurausten parantelua. Jos vanhempien ja kasvattajien omat arvot, tavat ja käytös ovat arveluttavia, ei voi odottaa, että lapset toimisivat toisin. Ei kasvikaan ala kasvaa parempaan suuntaan maaperän toivomuksesta, vaan ainoastaan silloin, jos maaperässä tapahtuu muutos.

Heidän hedelmistään te tunnette heidät, sanoo Raamattu.

Paula Hakkola