Kategoriat: Muu kirjoitus

Kirjoitus on julkaistu ennen 19.04.2005 eikä tarkkaa julkaisuajankohtaa ole tallennettu.

10/98

Poliisi sanoi että heikäläisiä kutsutaan nykyisin vanhempainiltoihin kertomaan vanhemmille, ettei nähden tarvitse ostaa viinaa alaikäisille lapsilleen. Joku kertoi, että parissa vuodessa tilanne on mennyt siihen, että vanhemmat ostavat pulloja lapsilleen, etteivät nämä juo mitä hyvänsä; "Tietää sitten ainakin mitä ovat juoneet!" Eikä tämä kuulosta uskomattomalle!

Käsittämätöntä sekin, että vanhempi piilottaa kukkaroaan, ettei itsekään löydä, kun lapsi muuten varastaa rahat. Tai syynä ettei vanhempi voi tehdä kotiviiniä on se, että lapset kuitenkin varastavat ja panevat vettä tilalle!

Nuorten kanssa työtä tekevä sanoi, että nuorten kanssa ei ole ongelmia, mutta vanhempien kanssa on: nuoret ovat reiluja, mutta vanhemmat saattavat valehdella olevansa kotona kun nuoria kokoontuu heille bileisiin. Nuoret kuitenkin on jätetty sekoilemaan keskenään ja vanhemmat ovat ties missä.

Vika on vanhemmissa, ei nuorissa. Samoin sanoi huumeasiantuntija, että nuoret tarvitsevat rakkautta, huolenpitoa ja rajoja sekä vanhempien aikaa.

Kun lukee raamattua ja katselee ympärilleen, tietää mikä hetki on menossa: "Lapset nousevat vanhempiaan vastaan, ihmiset menehtyvät pelätessään mikä maanpiiriä kohtaa, rakkaus kylmenee" jne. Toisaalta raamatussa lohdutetaan Jeesuksen omia, että kun kaikki nämä alkavat tapahtua, nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä!

Kannattaa siis tarkistaa suunta ja opettaa lapsemmekin kulkemaan muinaisia polkuja ja etsimään Jumalaa niin kauan kuin Hänet voidaan löytää. "Kun on turva Jumalassa, turvassa on paremmassa, kuin on tähti taivahalla, lintu emon siiven alla."

Paula Hakkola