Kategoriat: Muu kirjoitus

Kirjoitus on julkaistu ennen 19.04.2005 eikä tarkkaa julkaisuajankohtaa ole tallennettu.

8/94

Olin jokin aika sitten omaishoitajien virkistyspäivää viettämässä. Juttelin erään pian 70v sedän kanssa, joka hoitaa vaimoaan. Oli todella ilo kuunnella hänen kerrontaansa vaimostaan. Tähän tapaan hän jutteli: "Vaimo on NIIN ahkera. Aina se tekee jotain (ihailevaan sävyyn). Kaikki aina kysyy vaimolta, kun se tietää vastaukset niin moniin asioihin. Ja joulukorttejakin laitettiin 80! Huomenna tehdään limpputaikina. Minä vain alustan, mutta vaimo osaa paremmin tehdä taikinan."

En tiedä millainen tuo setä on kotonaan, antaako tunnustusta vaimolleen vai kehuuko vain kylillä. Mikäli vaimo saa kotonaan tuollaista rohkaisua (pyörätuolissa tuo vaimo), tai mies samoin kunnioitusta ja kannustusta, niin avioliitossa on suuret mahdollisuudet olla onnellinen.

Se, että puoliso arvostaa, hyväksyy, rohkaisee ja kannustaa, on todella merkityksellistä riippumatta mahdollisesta vammaisuudesta. Jokaisessa meissä on jotakin hyvää, "jokainen on laulun arvoinen". Ja onhan vanhempien suhde lasten koti.

Siunausta jokaiseen avioliittoon toivottaa

Paula Hakkola