Kategoriat: Muu kirjoitus

Kirjoitus on julkaistu ennen 19.04.2005 eikä tarkkaa julkaisuajankohtaa ole tallennettu.

10.2.1994

Olimme lähdössä tilaisuudesta Nivalan seurakuntakodilta. Autoin Aria, miestäni, pyörätuolista autoon. Yhtäkkiä siihen ilmestyi jostakin mies auttamaan. Olin ihan häkeltynyt, koska yleensä vieraat kiertävät pyörätuolin kaukaa. Niin tein itsekin vielä muutama vuosi sitten. Me terveet emme tahdo osata suhtautua pyörätuoli-ihmisiin. Erilaisuuden pelko, kasvojen menettämisen pelko, on suuri. Mitä jos möhlin yrittäessäni auttaa?

Uskon, että sydämessään moni tuntee myötätuntoa vaikkapa vieressä itkeskelevää kanssaihmistä kohtaan. Pelkäämme lohduttaa, jos vaikka tulemme torjutuksi. Tämä mies, Ilmari, tuli kuitenkin muitta mutkitta auttamaan. Kysyin häneltä, onko hän seurakunnan työntekijä, mutta hän totesi nöyrästi olevansa "vain tällainen vapaaehtoinen".

Ilmari kuoli liikenneonnettomuudessa pian tämän jälkeen. Olen kiitollinen että paikallislehti muisti häntä näyttävästi, koska hän oli ollut auttavana kätenä muillekin kuin meille.

"Joka teidän keskuudessanne tahtoo tulla suureksi, se olkoon teidän palvelijanne, ja joka teidän keskuudessanne tahtoo olla ensimmäinen, se olkoon teidän orjanne; niin kuin ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi monen edestä." Matt 20

Raamattu sanoo myös, että monet ensimmäiset tulevat viimeiseksi ja viimeiset ensimmäiseksi. Perillä taivaassa on monta yllätystä.

"Mikä maailmassa on heikkoa, sen Jumala valitsi saattaakseen häpeään sen, mikä on voimakasta. Mikä maailmassa on vähäpätöistä ja halveksittua, mikä ei ole yhtään mitään; sen Jumala valitsi tehdäkseen tyhjäksi sen, mikä on jotakin. Näin ei yksikään ihminen voi ylpeillä Jumalan edessä. Jumalan vaikutusta on se, mitä te Jeesuksessa Kristuksessa olette. Hänet on Jumala antanut meille viisaudeksi, vanhurskaudeksi, pyhitykseksi ja lunastukseksi." 1. Kor 1.

Kuinkahan me voisimme tulla ei-miksikään? Ei omin voimin vaan Jumalan armosta. Hän vaikuttaa meissä tahtomisen ja tekemisen kun tulemme hänen tykönsä, elävän kiven tykö, jonka ihmiset haluavat hylätä, mutta joka on Jumalan silmissä valittu ja kallis. Hän on Jeesus Kristus. Muuta nimeä ei ole taivaan alla ihmisille annettu, jossa voisi pelastua. Apt 4.

Paula Hakkola