Kategoriat: Muu kirjoitus

Kirjoitus on julkaistu ennen 19.04.2005 eikä tarkkaa julkaisuajankohtaa ole tallennettu.

2/99

Kenties unelmoitte perheen kanssa kesälomasta. Yksi varteenotettava vaihtoehto on lähteä avioliittoleirille. Se maksaa mutta hyöty on sen arvoinen. Olimme mieheni kanssa 14 v sitten ensimmäisen kerran NNKY:n leirillä Korpilahdella. Nyttemmin kyseisiä leirejä pidetään Pieksämäellä. Lisäksi moni muu järjestä kutsuu perheitä ja aviopareja yleensä viikon leireille ympäri Suomea. Tulokset ovat rohkaisevia.

Saamme joka syksy tietoa menneen kesän leireistä: monien avioliitto on saanut uutta sykettä. Kommunikointikyky paranee, ja muiden pariskuntien kipuilut samojen ongelmien parissa antavat rohkaisua: emme olekaan yksin. Opitaan ymmärtämään miehen ja naisen eroja. Löytyy asioita joita voi jakaa puolison kanssa. Ristiriidat parisuhteessa tuleva usein vääristyneistä viesteistä ja niitä on hyvä oppia oikomaan.

Tunteista on tarpeen puhua ja ilmaista niitä: ei luule niin paljon kun tietää. Moni meistä on lukossa, ja tällainen leiri luo tilaisuuden solmujen aukaisuun. Yhteisen ajan puute on tuhoisaa pitkän päälle avioliitossa: leirillä olemme juuri toisiamme varten!

Monessa avioliitossa yhteys on täysin poikki. Tarvitaan yhteistyökykyä, avaimia siihen. Menkää ihmeessä leirille!

Erään emännän paidassa luki: kaikki on katunu jokkon Nurmoosta lähteny! Avioliittoleirille lähtöä teidän ei tarvitse katua. Rohkeasti vaan matkaan!

Paula Hakkola