Kategoriat: Muu kirjoitus

Kirjoitus on julkaistu ennen 19.04.2005 eikä tarkkaa julkaisuajankohtaa ole tallennettu.

Noin v. 2000

Kodinkoneliikkeen auto karahuttaa pihaan tuoden vaimon tilaaman pyykkikoneen. Aviomies vasta mittailee ja järkeilee millainen kone ja minkä kokoinen?

Tässä eräs esimerkki avioliittoleirin opetuksista: mies ja nainen on luotu erilaisiksi. Siksi he toimivat eri lailla päästen (toivottavasti!) samaan lopputulokseen. Nainen ei osaa selittää miksi hän tietää millainen koneen pitää olla. Mies pystyy sanomaan laskelmiensa jälkeen.

Toinen esimerkki matkalle lähdöstä: naisen matkavarustus on hirmuinen sisältäen koko perheen tarpeet; miehen varustukseen kuuluu viikon matkalle hattu ja pieni kassi.

Suunnatessamme ensimmäistä kertaa avioliittoleirille neljän aviovuoden jälkeen 19v sitten, olimme tyytyväinen ja onnellinen pari. Pystyimme keskustelemaan mielestämme kaikista asioista. Kuitenkin leirillä havaitsimme, että on paljon asioita joiden olemassaolosta emme olleet tietoisia, ja jotka vaikuttavat syvästi suhteeseemme. Oppiessamme tuntemaan itseämme ja toistamme, suhteemme vahvistuu ja lujittuu. Kun keskustellaan samoja asioita pohdiskelevien parien kanssa ryhmissä, se rakentaa myös meidän suhdettamme.

Luennot avioliittoleireillä koskevat paitsi miehen naisen erilaisuutta, myös tarpeita, tunteita, arvoja, seksuaalisuutta, toisen huomioimista ja yleensä ihmissuhteita. Leirillä avautuu suorastaan uusi maailma avioliiton rikastuttamiseen.

Ensimmäinen avioliittoleirimme antoi vankan pohjan suhteellemme ja sitoi meidät toisiimme. Niihin aikoihin mieheni vakava sairaus ravisutti purttamme jo ankarasti. Ilman tuon leirin antamaa perustusta en tässä kirjoittelisi edelleen onnellisena saman miehen vaimona. Jumalan valtavaa armoa ja rakkautta meitä kohtaan en voi riittävästi ihmetellä ja kiittää. Ensiarvoisen tärkeitä ovat myös olleet suoraselkäiset ystävät jotka eivät notku kaikkien tuulien mukana.

Missään et näe enemmän kaikenikäisiä aviopareja käsikkäin juttelemassa salaisuuksiaan kuin avioliittoleirillä, tai syvällisiä pohdiskelemassa. Ja vielä selvin päin! Suosittelen, arvoisat avioparit, kaikenikäiset! Se on mainio lahja myös häälahjaksi! Omat lapsemme lunastanevat lahjansa tulevaisuudessa!

Autosi vuosihuolto lienee kunnossa, perheenpää! Miten on avioliiton vuosihuollon kanssa?

Paula Hakkola