Kategoriat: Muu kirjoitus

Kirjoitus on julkaistu ennen 19.04.2005 eikä tarkkaa julkaisuajankohtaa ole tallennettu.

Erästä tyttöä pitää pistää säännöllisesti vakavan sairauden takia. Kerran tytön äiti ei saanut pidettyä tyttöä aloillaan kun tämä pelkäsi ja siksi riuhtoi. Laitettiin isä asialle, ja isän turvallisessa, lujassa otteessa piikitys onnistui. Tytär totesi äidille, että sinä oletkin vähän löperö!

Lapsi kokee luottamusta, kun aikuinen on turvallisella tavalla vahvempi. Lapsi saa kiukutella sallituissa rajoissa, mutta aikuisella on ns. homma hanskassa. Tällaiselle lapselle kehittyy hyvä itseluottamus ja terve itsetunto.

Aikoinaan "kuri" tarkoitti tietääkseni aidalla rajattua kujaa, jota pitkin karja ajettiin laitumelle ja taas takaisin navettaan. Kulkutie oli selvä ja päämäärä tiedossa. Näin pitäisi lapsillammekin olla. Olemme vanhempina vastuussa siitä.