Kategoriat: Muu kirjoitus

Kirjoitus on julkaistu ennen 19.04.2005 eikä tarkkaa julkaisuajankohtaa ole tallennettu.

kai v 1991, hiukan uudistettu versio 2/05

Lapsetkin voivat hyvin kun avioliitto toimii. Kun puolisot panevat itsensä likoon, tulevat myös nurjat puolet näkyviin: tulee rähjättyä, tehtyä virheitä, joita joutuu sitten selvittämään. Joutuu jopa pyytämään anteeksi - nöyrtymään. Jos olemme aitoja, jokainen perheessämme tulee näkemään raadollisuutemme, sen millainen ihminen todellisuudessa olen.

Sama pätee myös työelämässä. Jos teemme työtämme sydämellä, joudumme monesti naurettaviin tilanteisiin. Puutteemme ja vikamme näkyvät - mutta myös vilpittömyytemme.

Yleisempi käyttäytymismalli taitaa kuitenkin olla sekä avioliitossa että työelämässä, että esitämme vahvaa, kunnes palamme ehkä loppuun. Elämme tilanteet ikään kuin naamareiden kautta. Se käy raskaaksi. Voimme tulla itsekkäiksi, ja alamme velkoa oikeuksiamme. Pelkäämme että joku saa etuja jotka ovat minulta pois. Voimme suhtautua halveksivasti puolisoomme tai työkaveriin, joka tekee vilpittömästi parhaansa.

Elämä on tyydyttävää, kun olemme mukana sydämellämme siinä mitä teemme. Itsensä likoon laittaminen on tosi elämää. Emmehän sulje itseämme elämän ulkopuolelle elämällä naamareiden kautta. Jos teemme kaiken kuin Jumalalle emmekä ihmisille, niin saamme voiman olla avoin ja elää aidosti. Älkää olko muuta velkaa toisillenne muuta kuin että rakastatte toisianne, kehotetaan raamatussa. Jeesus tuli meitä syntisiä varten vapauttamaan meidät naamareista ja ihmissuhdepeleistä aitoon elämään. Anna Vapahtajan vapauttaa itsesi, ja lähde seuraamaan häntä!

Paula Hakkola