Kategoriat: Ajankohtaista

Titanic upposi aikoinaan törmätessään pieneltä näyttävään jäävuoreen, joka osoittautui veden alla massiiviseksi tuhon tuottajaksi. Paavalikaan ei ilmeisesti tehnyt ulkoisesti kovin ihmeellistä vaikutusta. Jotkut sanoivat hänestä: "Hänen kirjeensä ovat kyllä mahtavia ja pontevia, mutta läsnä ollessaan hän on heikko, eikä hänen puheensa ole minkään arvoista." 2 Kor 10:10. Jumalan voima ihmisessä on siis jotain muuta kuin ihmisen näkyvä olemus. Voimamme kristittynä riippuu siitä, virtaako Elämä meissä. "Minä olen viiniköynnös, te olette oksia. Joka pysyy minussa, ja jossa minä pysyn, hän tuottaa paljon hedelmää, sillä ilman minua te ette saa aikaan mitään." Joh 16:5

Kristitty, joka kuuluu ja näkyy, on kuin jäävuori, jonka pinta on paljon veden päällä. Tällaisen ihmisen lähellä on vaikea olla, mikäli näkyvä osa on ihmisen omaa, eikä Jumalan vaikutusta. Puhun tässä nyt lähinnä itselleni varoitukseksi. Meissä tulisi olla paljon "pinnanalaista" Jumalan tuntemusta, ja vedenpäällistä vain sen verran kuin Jumala tahtoo.

Seppo Jokisen kirjasta luin tärkeän ajatuksen edelliseen liittyen. Siinä sanottiin, että Jumalalla on suuri työ tehdä ihmisestä syntinen, mutta vielä suurempi työ pitää hänet sellaisena. No, eihän se toki ole Jumalalle iso juttu, mutta asian ydin onkin tärkein: alan kuvitella, että itse olen jotenkin edesauttanut pelastumistani. Ikään kuin minun erinomaisuuttani olisi uskoon tuloni ja uskossa pysymiseni. Kyllähän se on Jumalan työ minussa! Jumala vaikuttaa tahtomisen ja tekemisen. Minä voin ainoastaan pysyä Kristuksessa. "Jos te pysytte minussa, ja minun sanani pysyvät teissä, anokaa, mitä ikinä tahdotte, ja te saatte sen. Jos joku ei pysy minussa, hänet heitetään pois kuin oksa, ja se kuivuu. Ne kootaan yhteen, heitetään tuleen, ja ne palavat." Joh 15: 7 ja 6.

Jos juureni eivät ole Kristuksessa, ovat asiani huonosti. Jos kuvittelen olevani Kristuksen asialla, mutta toimin omassa voimassani, en kirkasta Häntä. "Nämä ovat hajaannuksen aiheuttajia. He ovat sielullisia, Henkeä heillä ei ole. He ovat vedettömiä tuulten ajamia pilviä, paljaita syksyisiä puita, hedelmättömiä, kahdesti kuolleita, juurineen maasta revittyjä." Juud. 19 ja 12. Hedelmästä puu tunnetaan.

"Pyrkikää sen tähden, veljet, tekemään kutsumisenne ja valitsemisenne lujaksi. Jos te sen teette, te ette koskaan lankea." 2 Piet 1:10 "Muuta perustusta ei kukaan voi panna, kuin mikä on pantu, ja se on Jeesus Kristus. Rakennetaanpa tälle perustukselle kullasta, hopeasta, jalokivistä, puusta, heinistä tai oljista, kunkin työ on tuleva ilmi. Tuomiopäivä, joka ilmestyy tulessa, koettelee, millainen kunkin aikaansaannos on. Jos jonkun tekemä rakennus kestää, hän saa palkan. Se taas, jonka tekemä rakennus palaa, kärsii vahingon. Hän itse kuitenkin pelastuu, mutta kuin tulen läpi." 1 Kor 3:11-15.

"Koetelkaa kuitenkin kaikkea, pitäkää se, mikä on hyvää." 1 Tess 5:21 Jumalan oma Sana on koeteltua, mutta kehotan tutkimaan minun kirjoittamiani ajatuksia. Se on Raamatun mukaista.

"Herramme Jeesuksen Kristuksen armo olkoon kanssanne." 1 Tess 5: 28