Kategoriat: Ajankohtaista

Eiliseltä retkeltä aallonmurtajalle

Maanantaina iltapäivällä

Tuulensuojassa Sundomissa

Koska sää jatkuu lämpimänä ajankohtaan nähden, tulimme jälleen rannalle. Tällä kertaa Sundomiin. Kävimme tulomatkalla ystävän luona kahvilla ja sen jälkeen parkkeerasimme itsemme rakenteilla olevalle terassille uimarannalla. Emme olekaan tänä kesänä ehtineet tänne ollenkaan, kerran kai käyty kääntymässä autolla, mutta silloin taisi olla viileää, joten emme jääneet.

Sepolla

on mukana jokin radiolaite, pienempi kuin eilen. Eilinen painoi 10-20 kiloa, jonka hän kiikutti aallonmurtajalle. Ajoimme autolla niin pitkälle kuin pääsimme. Pari tuntia kului Sepon kuunnellessa lyhytaaltoja. Itse tein sudokua reilun tunnin ja sain sen melkein valmiiksi todetakseni vain, että jokin meni pieleen. Sellaista sattuu.

Sudokusta tuli susi

Tänään sitten

Eilistä kauneutta

olemme tällä rannalla. Ennen lähtöämme aion käydä meressä, mutta en viivy kauan. Eilen kävin kirkon jälkeen uimassa ja sain sitten vähän kylmää, kun istuin turhan pitkään paikallani aallonmurtajalla. En toki halua vilustua enkä saada flunssaa.

Jahah, virta loppuu. Laitan kuvat jos ehdin ja tallennan. Jatkan toiste. Siunattua päivää, arvoisa lukijani!

Illalla

Kaupan ja kirjaston kautta kurvasimme kotiin. Lakanat narulta sisälle menomatkalla. Ruokaa pöytään ja puhelinkin soi. Katsoimme erään lempiohjelman syödessämme -Rantakaupungin mysteerit tällä kertaa. Se on lähinnä uskottavin ja miellyttävin katsottava tällä hetkellä.

Lamppu roskisesta, Seppo korjasi

Puoli kahdeksan maissa

pääsimme viimein lukemaan iltaluvut. Sakarjan kirjaa pari lukua ja sitten Seppo luki kirjaa Sanasta elämä; miten ymmärrän Raamattua.Eilen loppui Roseniuksen Tie rauhaan -kirja. Se oli niin hyvä, että otan siitä joitakin kohtia jatkossa tänne. Tässä ensimmäinen:

Pietari kielsi Jeesuksen kolme kertaa. Kuitenkin Jeesus sanoi, että Pietari oli uskossa: "Minä olen rukoillut puolestasi, ettei uskosi sammuisi." Pietarihan kuului myös niihin, jotka Jeesuksen sanan mukaan olivat puhtaita. - Tässä näet, millaisia olivat ne, joita Jeesus sanoi puhtaiksi. Jos et tahdo mitään muuta kuin saada olla hänen - silloin ei huonoutesi ole mikään este. Silloin katumuksesi on riittävä ja olet riittävästi tehnyt parannusta. Usko vain hänen armoonsa ja hänen sanoihinsa ja kaikki on hyvin! Sinä olet puhdas hänessä. - s. 101

Ja toinen ajatus Roseniukselta:

Ihmisessä, joka elää lain alaisena, vaihtelevat synnin tekeminen ja synnin sureminen. Pelätään syntiä, tehdään taas syntiä, pelätään synnin tähden, tehdään taas syntiä ja pelätään taas, itketään ja ollaan hädissään, mutta tehdään taas heti syntiä. Niin paljon voi laki pakottaa sydäntä pyhitykseen. - Sen tähden Paavali sanoo, että meidän täytyy omassatunnossamme olla vapaat laista voidaksemme elää Jumalalle:

Samoin on teidän laitanne, veljeni. Kristuksen kuolemassa te hänen ruumiinsa jäseninä olette kuolleet vapaiksi laista ja kuulutte nyt toiselle, hänelle joka on herätetty kuolleista. Näin me kannamme hedelmää Jumalalle. - Room 7:4

Synti ei enää ole teidän herranne, sillä te ette ole lain vaan armon alaisia. - Room 6:14

Lain vaikutuksesta minä kuolin, mutta kuolin vapaaksi laista elääkseni Jumalalle. -Gal 2:19

s. 109

Toiste lisää Roseniuksen ajatuksia.

Ilta on pimennyt,

on aika siirtyä vähitellen yöpuulle. Meidän rytmimme on mennyt sellaiseksi, jopa Sepolla, että olemme hereillä aamuyöllä pari kolme tuntia ja sitten nukumme taas. Onneksi olen saanut nukutuksi vähän paremmin, niin voin paremmin. Aamulla tulee Pikkuruisin meille hoitoon muutamaksi tunniksi pitkästä aikaa, mukavaa!

Toivotan hyvää yötä, Jeesus myötä, rakas lukijani!

Jk. nuo viereiset omenanpuolikkaat ovat pihapuustamme, niitä muutamia, joita linnut eivät ole nokkineet! Paistan omenakuutioita sipulin kanssa, ynnä kaikkea muuta sen lisäksi. Kun on hyvät aineet, niin kaikki sopii yhteen.