Kirjoita vieraskirjaan

Tupsukka
17.02.2021 21:19

Hei tosi isot onnittelut ja siunaukset uuden vauvan johdosta.Aika vilske on, kun olette kaikki koolla.

Paula
20.02.2021 19:31

Kiitos, Tupsukka
Sitä vilskettä katsellaan nyttemmin lähinnä whatsappin kautta, kun tapaamiset ovat vähäisiä, mutta hyvä edes niin

Merja
17.02.2021 16:23

Hei,tässä taas kirjavinkkejä: Jenny Colganilta on tullut jatkoa Majakanvaloa ja tuoreen leivän tuoksua kirjalle.Se on auringon säteitä ja vuoroveden vaiheita.Siinä asiat selkenevät. Sofia Lundbergiltä ilmestyy uusi kirja huhtikuussa:Kuin höyhen tuulessa. Jojo Moyes:Tähtien antaja kertoo kirjastonhoitajista vuoristoisella seudulla.,Toivottavasti näistä joku on mieleinen.

Paula
20.02.2021 19:29

Kiitos, Merja, vinkeistäOtan ne ilolla vastaan! Ensi kerralla katson niitä kirjastosta. Nyt luin yhden uudehkon kirjan, ja siinä oli hyviäkin ajatuksia, mutta tosi paljon uutta kummaa, jota en ymmärrä enkä haluakaan ymmärtää, sillä se on vastoin omaa vakaumustani.
Siunausta ja lukemisen iloa sinulle, Merja

Anitta
24.01.2021 22:44
Sivu löytyi: Olen vakiovieras

Hapanjuureen tehty leipä on nyt saanut nostetta. Ylen uutissivulla kerrottiin Hankolaisen Mia Nybergin hapanjuurileivistä. On upeasti koristeltuja ihan vaan viiltoina leivän pintaan. En tiedä avautuuko lehtijuttu kuvineen linkistä.
https/yle.fi/uutiset/3-11356905

Sinun leivät on herkullisen näköisiä. Minä teen vain sämpylöitä. Olen ottanut sinulta idean pitää taikinaa kylmässä. On sitten helppo paistaa tuoreet leivät oikeaan ajankohtaan. Aion vielä kokeilla pakastaa leivottuja sämpylöitä ja paistaa sitten tarvittaessa. Onhan niitä kaupan pakastepulliakin niin miksei kotonakin onnistuisi.

Kiitos sinulle blogistasi ja muista kirjoituksista. Kirjoituksesi on niin elämänmyönteisiä ja valoisia. Hyvää kevään odotusta!

Paula
27.01.2021 11:26

Onpa ilo, että olet, Anitta, vielä kuulolla, vai pitäisikö sanoa lukemalla
Minunkin leipäni on joskus päässyt parvekkeella vähän jäätymään, mutta hyvin on paistunut sen jälkeen! Tänään teen ruisleipää ja päätin, että paistan sen saman tien enkä laita kylmään. Mutta uskon, että leivissä tapahtuu ruuansulatukselle terveellistä pilkkoutumista, kun taikina on kylmässä.
Aurinkoista ja iloista kevättä sinullekin sinne etelään, Anitta - ja kiva todella, että olet jaksanut edelleen lukea juttujani - olet ollut kauan mukana

Annukka
24.01.2021 20:17
Sivu löytyi: Olen vakiovieras

Ajatukset tulee todeksi kirjoittamalla,samalla se tuo iloa meillekin!

Paula
27.01.2021 11:22

Kiva kuulla, Annukka- Siunausta!

Tupsukka
23.01.2021 12:31

Kiitos kirjoituksestasi taas, löydän joistain kohdin itseäni, kuten tuosta kuvaamastasi tavasta tehdä asioita. Teen myös inspiraatiopohjaisesti ja montaa asiaa yhtäaikaa. Tänään muuten sain ostettua digitaalisen keittiövaa’an. Vielä kun olisi useammansorttisia jauhoja...
Aivan loistavaa, kun on myös osaava mies talossa.

Kiitos, että usein painotat turvastamme Jumalassa, nykyisin kaikki maalliset lööpit huutavat pelkästään pelottavia asioita. Jumalallamme on kaikki hallinnassa ja Hän oikein tahtoo auttaa ihmistä, joka kääntyy Hänen puoleensa hädässä, esim Ps. 50:15 muistuttaa.
Minua rohkaisi yhtenä päivänä 1. Pietarin kirj. 1:5 , jossa sanotaan, että varjellumme pelastukseen JUMALAN voimasta uskon kautta. Omassa voimassamme emme kyllä varjeltuisi.
Täälläkin on satanut vettä ja tiet ovat sulat monesta kohdin, nyt alkaa paistaa aurinko.
Siunausta viikonloppuunne,

Paula
27.01.2021 11:21

Mielenkiinnolla odotan, Tupsukka, millaisia leipiä saat aikaan ja toivon saavani kuviaEnsimmäiset ainakin onnistuivat oikein hyvin, mikäli kuviin on uskomista
Siunattua kevättalvea - päivä pitenee, eikö ihanaa!

Tupsukka
11.01.2021 10:20

Kiitos jo etukäteen taikinanjuuresta ja ohjeista. Nyt pitäisi varmaan ostaa digitaalinen keittiövaaka, kun mitat on grammoissa, on vaan mekaaninen eikä se ole yhtä tarkka.
Nyt kyllä sopii toivoa parasta, että innostuisin leipomaan

Paula
14.01.2021 07:14

Ole hyvä, Tupsukka
Kyllä se vaaka on hyvä olemassa! Auttaa ja päättää itseni puolesta, minkä verran mitäkin ainetta on laitettava!
Siunausta leivontaan ja kaikkeen

Tupsukka
10.01.2021 21:45

Hei aioinkin kysyä tuosta niskahoitopaketista, josta aiemmin mainitsit, mutta asia unohtui. Mutta kiitos, nyt sekin selvisi, mistä oli kysymys ja että siitä on ollut hyötyä. Olen youtubesta noita eroonjumeista -videoita katsellut, mutta unohtanut samantien neuvot. Jospa tuollainen paketti olisi tehokkaampi. On nimittäin pahoja niska- ja olkapäävaivoja. Johtunevat kulumista ja kutomisesta, jota olen harrastanut viime aikoina runsain määrin. Migreeni on onneksi eläkkeellä ollessa pysynyt poissa.

Aika hauska tuo aamuinen episodinne luulemastasi sängyn petauksesta.

Siunattua työviikkoa, en tiedä tuleeko teille sinne lisää lunta, mutta meille sitä on nyt luvattu oikein rutkasti. On lapsilla ulkona tekemistä.

Paula
11.01.2021 07:52

Hei Tupsukka,
on tullut paljon lunta!
Migreeni on nyt yrittänyt joka aamu. Neljältä alkaa tulla takaraivo raskaaksi, sitten alkaa paheta. Puoli seitsemältä olen noussut ja tehnyt ea-jumpat ja särky on mennyt ohitse. En tiedä, pitäisikö nousta neljältä venyttelemään - en millään jaksaisi
Jk. Kuivattu juuri pitäisi tulla sulle lähipäivinä (lähetin torstaina). Laita se vähään veteen ja kun on liennut, lisäät vähän vettä ja jauhoja, niin että saat paksuhkoa puuroa. Odotat että kaksinkertaistuu ja kuplii. Sitten lisäät taas niin että saat tarpeeksi juurta

Seijaj
09.01.2021 20:55

Hei, Paula
Kuinkahan monta vuotta olen jo seurannut blogiasi? Ja aina kirjoituksesi lukeminen ilahduttaa tai antaa aiheita rukoukseen.
Rukoilen sinulle ja Sepolla siunausta, jaksamista ja iloa alkaneeseen vuoteen. Ja terveyttä!!;

Paula
10.01.2021 09:47

Hei SeijaJ,
olet ollut mukana kai melkein alusta asti - yli 16 vuotta olen jo kirjoittanut - ei uskoisi, että siitä on niin kauan, kun Jyrki sanoi, että hän voisi tehdä minulle kotisivut, niin voisin kirjoittaa, kun niin tykkään kirjoittamisesta - ja hän on sitten uudistanut sivuja moneen kertaan - ja minä olen saanut kirjoittaa - teidän lukijoiden kannustamana;
ja kirjakin on kirjoitettu, Seija, sinun avullasi, kiitos
Onnellista alkanutta vuotta teille

Annukka
07.01.2021 19:07
Sivu löytyi: Olen vakiovieras

Hei!Aika merkillistä täälläkin,kun elämä koettelee(varsinkin juhlapyhät)avaan Raamatun niin lähes poikkeuksetta sieltä tulee lohdutuksen sana.

Paula
10.01.2021 09:44

Niin se on, että mitä vaikeampaa, sitä enemmän Raamatusta saa lohdutusta ja rohkaisua! Ja samaa mieltä: juhlapyhät eivät ole oikein minulle sopivia, tavallinen arki on parasta
Kiitos kommentista, kiitos mukanaolostasi, Annukka - siunattua alkanutta vuotta

Seija
01.01.2021 22:13
Sivu löytyi: Olen vakiovieras

Siunattua alkavaa vuotta!!

Ilo on löytää täältä uusia postauksia joka viikko. Mielenkiinnolla luen leivontajutut, vaikka edelleen hauduttelen ajatusta juurileivonnasta. Meillä ei mene lasten kanssa kovin paljon leipää, ja mietin kuinka tiheää juurella pitäisi leipoa. Eli kauanko se voi olla käyttämättä odotellen jääkaapissa? Syömme pääasiassa näkkileipää ja mietin tulisiko leivottua paljon yli tarpeen.

Ihailen miten näppärästi taiot leivottavat, teet ruoan, ompelet kissoja ynm nopsasti tapahtuu sinulla. Vaikea se olla slowtilassa jos perusluonne säpäkkä kuitenkin

Loma ollut antoisa huokaisutauko arkeen ja kiitollinen saanut olla monesta asiasta Taivaan Isälle kuluneena vuonna. Sinne sinulle, Sepolle ja läheisillesi siunattua alkanutta vuotta myös!!

Todella tykkään lukea pohdiskelujasi ja elämänmakuista tekstiäsi

Paula
04.01.2021 16:53

Kiitos, Seija,
on niin kiva saada palautetta - tunnen etten tyhjyyteen kirjoittele

Juurta voi kuivattaa, jos leipoo tosi, tosi harvoin, mutta se säilyy kyllä jääkaapissa kauan. Pinnalle vaan tulee suojakerros, nestettä, joka voi kuulemma muuttua mustaksikin lopulta, mutta se on tosiaan suoja niin että juuri säilyy ja sen voi kaataa pois, kun alkaa leipoa. Minulla ehtii korkeintaan nestettä tulla pinnalle ja se on vähän kitkerää ehkä, mutta ei minulla juuri poiskaadettavaa ehdi tulla. Ja sekoitettu taikina säilyy sekin monta päivää kylmässä ennen kuin se tarvii pakosta paistaa.

Leipominen juurella on jotenkin erityisen ihanaa, vaikea selittää