Kategoriat: Ajankohtaista

Vielä yöpakkasia, mutta vähän luvataan jo lämpenevää. Vielä ovat uimarannat tässä lähellä jäässä, joten en ole käynyt aikeistani huolimatta uimassa. Odottelen Vikingan rannan sulamista, tai sitten Mansikkasaaren.

Aamupäivän

olen huilannut. Nämä aamut ovat mukavia, kun ei ole mitään menoa, sillä monesti, kuten tänäänkin, herään kahden, kolmen maissa enkä tahdo saada nukutuksi enää. Viiden jälkeen kävin aamulla syömässä ja kahvilla, puin päivävaatteet - ja menin takaisin petiin. Nukuin!

Eilen sen sijaan

olimme tosi reippaita. Veimme Sepon kanssa auton huoltoon 6-7 km päähän ja kävelimme kotiin. Keruukepit heiluen säilöimme roskiksiin kadun varren roskia monta pussillista. Puolivälissä matkaa kävimme aamukahvilla kuppilassa, Sepon teki kahvia mieli. Minun ei, sillä olin juonut varhain aamulla jo kaksi kupillista. Olo oli jotenkin etova migreenistä johtuen. Otin kuppilassa juotavan jugurtin, se tuntui hyvälle.

Kotiin päästyämme kehuimme itseämme ja toisiamme ja iltapäivällä kävelimme takaisin hakemaan auton - migreeni oli siihen mennessä laantunut lähes olemattomiin ja kävely oli mukavaa. Emme keränneet enää yhtään roskaa. Tölkkejä oli menomatkalla löytynyt vain kaksi. -Illalla tunsimme itsemme voittajiksi. Ja niin helpottavaa, että vuoden saamme taas ajella katsastetulla autolla.

Kolme neljästä

Kissojen vuosikokouksessa hymyiltiin koko päivä

pelakuustani kukkii täyttä päätä ja viimeisessäkin on jo nuppuja. Ikkunoita en pese, ennen kuin saan kukat parvekkeelle. Hyvä päätös; minun ei tarvitse vielä alkaa riehua. Maitotölkeissä kasvaa lehtikaalta runsain määrin tuttujen kasvimaalle istutettavaksi, sekä krasseja ja kaksi kehäkukan tainta. Heitin lisää siemeniä toiveikkaasti, sillä itävyysprosentti itse keräämilläni kehäkukan siemenillä vaikuttaa kehnolta.

Huomenna on

tulossa mieluisia, harvinaisia vieraita päivällä, jos hyvin käy. Laitan hyvää ruokaa silloin. Ja huomisiltana tarkoituksemme on rientää Romantikkojen kanssa pakkaamaan sata laatikkoa, jos Herra suo ja se onnistuu. Olen pakannut kasseihin jo ne tavarat, jotka ovat minun hallussani. Seppo on täysillä mukana.

Sitä ennen

tänään on vielä jotain ihanaa: meillä on tapaaminen joidenkin ystävien kanssa maukkaan ruuan merkeissä kaupungilla. Lähden sinne pyörällä, mikä varmasti piristää, sillä olen ollut aika vetelä tämän aamun.

Herra siunatkoon sinua, arvoisa lukijani, ja minua tänään ja joka päivä tässäkin toukokuussa ja suokoon meille paljon iloa, sillä meidät on kalliisti ostettu. Elämää ei pidä heittää hukkaan murehtimalla, kun se ei mitään auta. Kiitollinen mieli sen sijaan on kuin alituiset pidot, kuten Raamattu vakuuttaa!

jk. Jälleen pieni kukkatapaturma vänttyrään kasvaneelle aloe veralle. Vein sen raukan parvekkeelle odottamaan jatkotoimenpiteitä ja lähden rilluttelemaan kaupungille!