Kategoriat: Ajankohtaista

Lähdemme torille tänään aamupäivällä. Termospullo mukaan ja kärry täynnä tavaraa. Joka kerta olemme kohdanneet jonkun.

Viime viikolla

tuli toinen mummoista ennen kuin olimme ehtineet tavaroita purkaa. -Onko teillä nyt kahvia, minä maksan tällä kertaa. Olen odottanut, milloin tulette!

Toinen mummoista oli joutunut sairaalaan, oli käynyt pahasti. Olen muistanut mummoja sen jälkeen rukouksin, oli hyvä kohtaaminen jälleen. Tuon mummon takia meidän on tarpeen käydä torilla tänään, huomenna emme ehdi.

Eläkeläisen aika

on kiireellistä. Se ei johdu töiden lisääntymisestä, vaan siitä, että nyt yksi homma täyttää koko päivän. Ennen poikkesin uimaan aamutuimaan ja sen jälkeen jatkoin päivän tehtäviä. Nyt en ole ehtinyt uimaan kohta viikkoon.

Kävimme Espoossa,

emme eksyneet kertaakaan. Perillä vietimme aikaa pojan perheen kanssa ja lastenlasten touhuja katsellen. Söimme herkkuruokia, kävimme Haukilahden rannassa. Kallioita, tyrskyävä meri, laivoja, purjeveneitä. Mummo ja lapsenlapset paljain jaloin kallioisella rannalla kahlaamassa.

Tänään

siis torille. Illalla Orisbergiin katsomaan näytelmää, jonka Terhi Gröhn on ohjannut. Näytelmää on kovasti kehuttu ja se on loppuunmyyty. Taitaa olla viimeinen esitys tänään, jos oikein muistan.

Pelakuut,

Pelakuut pois tieltä, kun parveketta kunnostettiin

jotka ostin kukkakaupasta viime kesänä, kukoistavat. Ne olivat talven kellarissa ja olin epävarma, onko se liian kylmä niille. Ei ollut. Nyt olen lannoittanut niitä Kekkilän Kastelulannoitteella, punaisella jauheella, jota lisätään kasteluveteen. Pelakuut täyttävät parvekkeen! Seppo on porannut lisää reikiä parvekkeen kattoon, joten siellä roikkuu lisäksi kymmenkunta amppelia, joissa on lähinnä muratteja. Viimeksi ostamani kesäkukka tuli täyteen kirvoja, heitin se roskiin. Jatkossa taidan huolia vain pelakuut ja muratit.

Eilen siirsimme

kaappipakastimen parvekkeelta tupaan - se  tiesi siivousta - ja kukkien uudelleen järjestelyä. Onneksi löysin kirpparilta yhden pitkän kukkatelineen, joten kukat mahtuvat olemaan siellä. Ne vievät mahdottomasti tilaa! Äidiltä saamani lipaston olen tyhjentänyt, muistoja sieltä löytyi, jotain laitoin pois, jotain säästin. Lipasto lähtee sukulaistytölle, hän tullee hakemaan sen lähiaikoina.

Uusi kukkateline

Kohta on aika

Siskoa kädestä, ei mummoa!

aamulukemisen ja rukouksen Sepon kanssa. Sitten matkaan. Huomenna tulee Pedro, 2v, meille hoitoon. Tällä viikolla olivat sekä Pedro, että Saarukka hoidossa yhden iltapäivän. Eilen vietimme Pedron syntymäpäiviä. Miniä oli laittanut makoisat tarjoilut. Herkut tekivät parvekkeen kioskissakin kauppansa - Saarukka niin taitavasti myi rahasta tai ilman. Jospa tyttären lapset ehtisivät hekin toistamiseen yökylään ennen kuin Amanda aloittaa koulun. Iloiten olemme olleet lastenlasten kanssa aika paljon tänä kesänä.

Viikon päästä häihin, kuukauden päästä toisiin häihin kotiseudulle. Kesä on mennyt nopeasti, mutta vielä sitä on jäljellä. Mustikat ja mahdolliset vadelmat ovat poimimatta. Yritän olla hermostumatta ja tehdä vain sen, minkä jaksan. Kun kulkee rukoillen, Jumala johdattaa.

Viikonlopun aikana

Olen taas ommellut

kuuntelemme ja katsomme kesäjuhlia Loimaalta - kuuntele sinäkin, jos voit! Löytyvät lhpk.fi -sivustolta. Ja on meillä soitto- ja suntiovastuut messussa sunnuntaina täällä kotikirkossamme.

Jatkan vielä vähän, kun tulemme torilta - tai myöhemmin kuitenkin!

Jk. Torikauppa ei käynyt lainkaan. Sentään saimme vieraita kahville, ettei meidän tarvinnut itse kaikkea hörppiä. Ja vattupuskassakin kävimme. Minä poimin, mies raivasi pusikkoa. Oli mukavaa!