Kategoriat: Ajankohtaista

Työhuone saa näyttää työhuoneelta!

Yritin jo aiemmin kirjoittaa, mutta netti ei toiminut. Sain hyvän syyn olla kirjoittamatta, sillä en olisi oikein jaksanutkaan. Sen sijaan menin ompelemaan muutamaa kissaa ja kuuntelin samalla pari saarnaa. Sain tärkeää ajattelemista. Esim. Esko Murton helluntaisaarna oli todella iskevä. Baabelin tornin kielten sekoituksesta helluntain kielten ymmärtämiseen. Suosittelen kuuntelemaan! Löytyy lhpk.fi -sivustolta.

Päivän vitsi,

tai oikeastaan viime viikolla se tapahtui. Odotellessani pankissa eräs hiukan maistissa oleva mieshenkilö heittäytyi juttusille kanssani. Hän kertoi pitkän pätkän elämäänsä. Alkoholilla oli ollut osuutta jo varhaisesta lähtien tähän päivään. Kysyin miehen ikää ja hän sanoi syntyneensä samana vuonna kuin minä, vuonna viisikymmentä yhdeksän. Halusin vähän näpäyttää häntä, että hän ymmärtäisi, miten vahingollista juopottelu on, ja sanoin, että hän näyttää kyllä vanhemmalta. Hän totesi, että minäkin näytän seitsemänkymppiseltä, harmaa tukka ja kaikki. Naurattaa vieläkin. Mies maksoi potut pottuina. Mennä sitä loukkaamaan toisen miehistä itsetuntoa, siitäs sain!

Kuukausi on

"Siirtolavat" laatikoiden alla, ei tarvitse nostella

alkanut kolmella migreenillä, vaikka vasta olemme kuudennessa päivässä. Sillä lailla. Viime yökin meni heikosti, sillä nukuin vain neljän tunnin verran. Nousin neljän jälkeen venyttelemään kangistunutta ja kipeää päätäni. Se paranikin sillä ja kupillisella kahvia sekä aamupalalla. Lähdin viemään miestäni junalle kuuden maissa. Hän lähti asioita hoitamaan Keski-Suomeen ja palaa parin päivän päästä.

Rakas pikkumies

Uimassa olen

käynyt useita kertoja viikossa, en joka päivä. Tänään esimerkiksi luulen, etten mene ollenkaan. Olin jo aamupäivän kaupungilla pyörällä. Tapasin tyttären ja kärryttelin hänen nuorimmaistaan, Alpakkaa (nimi muutettu kuten arvannet), sen aikaa, kun tytär kipaisi hammaslääkärillä. Sen jälkeen hän tarjosi minulle lounaan keskustassa. Sitten hän kiiruhti hakemaan isompia lapsia kesäkerhosta ja minä lähdin pyöräilemään erääseen putiikkiin. Kävin ostamassa muutamat edulliset värikynät sekä aiemmin jo hain terottimia. Tarvinneeko sanoa, mihin tarkoitukseen?

Kotiuduttuani

yritin nukkua hetken ja melkein onnistuinkin. Lepäsin joka tapauksessa. Kello raksuttaa seinällä, muuten on hiljaista. Pyykit olivat ulkona kuivumassa, iso lakana sekä pyyhkeet. Pienempiä vaatteita on parvekkeella telineessä edelleen. Huilattuani hain pyykit, kastelin samalla pihakukkasia. Se on mukavaa puuhaa. Kovin on kylmää vielä, kirkasta, kun aurinko paistaa, kylmää, kun tuulee.

Eteisessä odottaa

kärry Palosaaren karnevaaleille lähtöä. Ne ovat keskiviikkona ja torstaina. Olen lastannut kissoja ja norsuja kärryyn ja menen myymään niitä Palosaaren torille, jos ei sada. Katsotaan, mihin suuntaan sää kääntyy sinä päivänä. Olisi kiva saada muutama katti myydyksi. Saisin vähän lisäinnostusta niiden tekemiseen, kuten myös norsujen - ja otan minä rintarossitkin mukaan. Niitä voi ripustella vaikkapa laukun koristeeksi, jos tahtoo. Tulkaahan moikkaamaan, jos tulette paikalle! Mies on vielä reissussa silloin, joten kiva olisi, jos joku vahtisi kärryä sen aikaa, että voin kipaista makkarakioskilla, etten riudu nälkään.

Orvokki puun kyljessä

Ikävä kyllä

en näytä siltä, että olisin karttanut jääkaapilla käyntiä tarpeeksi. Syöminen on mukavaa, ruoka on hyvää. Ehkä se ei aina maistukaan, joten siltä varalta pitänee tankata. Olen saanut itseni sentään pyörittämään hulavannetta pitkähkön tauon jälkeen. Minulla on sellainen parin kilon vanne, ja piti jälleen aloittaa ikään kuin alusta, vain minuutin verran pyörittelyä. Otti sen verran kipeää kylkiin. Jollakin ovat kuulemma sisuskalut revähtäneet, joten varovainen kannattaa olla. Nyttemmin mahanahkani on ilmeisesti karaistunut, sillä pyörittelen iltaisin 15-16 minuuttia, kun on Sepon vuoro lukea Lutherin tekstiä. Luemme nelisen sivua kumpikin ja Sepolla sen lukeminen kestää aikaa tarkkaan tuon ajan.

Sädetyräkki kuulemma, kestävä maljakossakin

Olemme menossa  

lukemisessa 1. Mooseksen kirjan siinä selityksen kohdassa, jossa Jumala tuhoaa Sodoman. Luther selittää aina muiden tutkijoiden selityksiä ensin ja sitten omansa. Joku on selittänyt kuulemma Lootin vaimon suolapatsaaksi joutumisen syyksi sen, että hän olisi ollut epävieraanvarainen eikä ole antanut vierailleen suolaa, joten näin kävi. Pötyä, sanoo Luther. -Selityskirjat ovat hyvin mielenkiintoisia, suosittelen niitäkin. Olemme lainanneet yhden kirjan naapurilta, toisia pastoriltamme ja ensimmäinen osa meillä on itsellä.

Jos Herra suo,

Pieni, mutta kaunis tämäkin kukkanen

menemme ensi viikonloppuna 60-vuotissyntymäpäiville. Samalla käymme Nivalassa ja yövymme mökillä. Jos Herra suo, on sanottava. Ilman voimia ja terveyttä mikään ei onnistu. Mutta rukoillen kulkien johdatus on varma, ja olimmepa missä hyvänsä, olemme parhaassa paikassa.

On aika

siirtyä pötköttelemään ja lueskelemaan. Herra siunatkoon sinua, arvoisa lukijani!