Kategoriat: Ajankohtaista

Viime viikonloppu oli aurinkoinen, erittäin kesäinen! Olimme ystävien kanssa Raippaluodossa koko iltapäivän ja nautimme luonnosta. Pääsin uimaan kirkkaisiin, viileisiin vesiin. Kahvittelimme avoimen meren äärellä poukamassa, jossa ei tuullut yhtään. Katselimme merta ja taivasta. Söimme grilliruokaa. Oli ihanaa!

Kääntöpuoli

Björköbyn näkötornissa. Maailmanperintöaluetta

kirkkaalle säälle oli migreeni. Se tuli seuraavana yönä. Minulla on vahvistunut kokemukseni kautta, että syy päänsärkyihini on aistiyliherkkyys. Herkistyn valolle, vaikka käytän aurinkolaseja ahkerasti jopa uidessani ja lippalakki tai hattu asuu päässäni ulkosalla. Myös melu aiheuttaa saman. Niinpä en taida välttyä päänsäryiltä niin kauan kuin olen töissä ja muutenkin ihmisten kanssa tekemisissä ynnä auringossa. Mutta kun sen tiedän, se ei ahdista minua.

Omenahilloa taas tänä syksynä!

Itse asiassa

eilen lukemani Juha Vähäsarjan päivähartausteksti kirjasta Joka päivä lapsen laillaoli kuin minulle kirjoitettu. Tekstinä oli Hoosean 2. luvusta jae:

Minä suostuttelen hänet mukaani, vien hänet autiomaahan, puhun hänelle suloisesti.

Näin on Jumala rakkaudessaan minulle tehnyt. Hän on vähitellen taivuttanut minua niin, että uskoni on vahvistunut luottamaan, että risti riittää, armo riittää, Jumalan rakkaus riittää minulle. Päänsärkyni ei minua masenna eikä lannista. Tai lannistaahan se sikäli, että olen voimaton enkä voi nukkua silloin, kun se on päällä. Mutta näin Jumala rauhoittaa minua olemaan aloillani ja pysyttelemään lähellä häntä. Tarvitsen siis aika lailla päänsärkyjä, että olen aloillani. Eilen olin aika hissukseen, koska toissa yönäkin heräsin valvomaan.

Mutta tänään

Retkeily on mukavaa ja eväät pakollisia

lähdetään taas baanalle. Mennään erääseen kaupunkiin ystäväporukalla katsastamaan paikalliset kirpparit ja mitähän muuta, en vielä tiedä. Perästä kenties kuuluu!

Viime sunnuntaina

ei ollutkaan messua pastorin flunssaoireiden takia, mutta tulevana pyhänä uudella innolla taas kirkkoon ja kanttoroimaan. Sen sijaan katsoimme netistä messun Tampereelta, jossa tuore piispamme Juhana Pohjola vihki kolme uutta pastoria virkaan. Se oli puhutteleva messu.

Mies on innoton mutta suopea  :D

Alkuviikon olin töissä,

kävellen menin keruukeppi kourassa ja siivosin hiukan kulkureittiäni. Vähän maskeja, jokunen tölkki ilokseni ja sitä rataa. Pitää ryhtyä taas kävelemään työmatkat silloin kun ei sada, niin että saan lisää liikuntaa. Ja ajatukset saavat rauhassa harhailla. Ensi viikolla kuten seuraavinakin olen alkuviikot töissä. On tämä niin ihanaa tämä lisääntynyt vapaa-aika, ja se on tosiaan minulle monin tavoin tarpeen. Ehdin laittaa ruokaa miehelleni ja tehdä leipää, sillä hapanjuuri vaatii paikallaoloa, kun sen laittaa pöhisemään. Ei voi olla tuntikausia pois sen läheisyydestä, sillä pitää sekoitella välillä.

Kävin uimassa

Kissoja Romaniaan

myös viime sunnuntaina ja eilen, kun oli vapaata. Uinti avovedessä on kyllä niin mukavaa ja piristävää! Mieliala kohoaa monta metriä. Tänään en ehdi, mutta ehkä huomenna voin taas mennä pulikoimaan.

Eilinen virkistysreissu

Eilen laitoin

lempiruokaamme, kun haimme kaupasta vihanneksia ynnä muuta. Öljyssä paistoin sipulia, porkkanaa, varsiselleriä, papuja, kaalta ja kenties jotain muutakin. Monenlaista maustetta ja koskenlaskijaa pannuun sekä tarjouksesta aiemmin ostamaani broileria. Eihän siitä voi tulla kuin maukasta. Ei väliä, mitä vihanneksi käyttää, kunhan on kermaa tai koskenlaskijaa seassa sekä mausteita ja suolaa maun mukaan. Suosittelen!

Siunattua viikonloppua, arvoisa lukijani!