Kategoriat: Ajankohtaista

Kaunis kärhö tallin päässä, liljat!

Mies sen hoksasi. Tämähän on kuin mökkielämää. Työleiri. Koko ajan on jotain tekemistä, mutta samalla on kesän lämpö, pyöräilyä auringossa tuulen hulmutessa ja pieniä reissuja välillä.

Tänään kävimme

Uuden kodin keittiöstä näkymä

uudessa kodissa katsomassa paikkoja, kun entinen omistaja on vienyt tavaransa pois. Saimme valita hänelle tarpeettomista, mitä haluamme, loput menevät kirpputorille. Monenlaista kivaa halusimmekin: kirjahyllyjä, yhden lipaston, varavuoteen ja pienen pyöreän pöydän. Talossa on kylmäkellari ja varasto alakerrassa, sekä saunaa voi varata parina iltana viikossa. Emme tosin ole kovia saunojia. Nytkään emme ole käyneet moneen viikkoon saunassa, mutta eihän sitä tiedä, jos vaikka innostumme.

Keittiöstä. Oikealla puiden takana Onkilahti, ihan vieressä!

Pyöräilimme

tekemässä uuden sähkösopimuksen ja minä irtisanoin oman sopimukseni tästä asunnosta kuun vaihteessa. Moni kyselee, joko olemme muuttaneet, mutta ehei. Teemme muuttoa pitkän kaavan mukaan. Joka päivä työ edistyy jonkin verran. Tänään emme saaneet lisälaatikoita, mutta huomenna haemme taas. Tänään olen laittanut isoihin säkkeihin henkarivaatteita, ne roikkuvat naulakossa. Ja toiseen talvitakkeja ilman henkareita. Maljakot menivät laatikoihin sekä vaatetavaraa.

Kävin myös jalkahoidossa.

Mies oli sitä mieltä, että tarvitsen jaloilleni jonkin sortin terapiaa ja höpisi jotain lääkäristäkin. Eivät ne toki ihan priimakunnossa ole tässä iässä. Kuivat ja välillä halkeilevatkin, mutta aivan toimintakuntoiset. Hänelle mieliksi ja vähän pitkin hampain kävin sitten, ja tottahan ne nyt tuntuvat siloisilta punaisine kynsineen. Ei taida olla pahitteeksi käydä joskus toistekin.

Huomiseksi

ostin kilon sipuliperunoita pakasteeseen ja pari purkkia laihahkoa kermaa. Teen uuniperunoita jälleen. Pakasteessa on jotain lihaa, jota sekoitan perunoihin. Luulen, että hyvää siitä tulee.

Äsken tein parista viimeisestä raparperin varresta piirakkaa. Ohje oli uusi. Ihmettelin, kun raparperien sekaan laitettiin reippaasti vettä, muutama muna ja hiukan maissijauhoja. Kovin oli vetistä täytettä, mutta muka ohjeelle uskollisena lorautin sen taikinan päälle, jota olin paistanut hiukan etukäteen. Sen jälkeen luin ohjeen tarkasti. Hmmh, olisikin pitänyt lukea joka rivi. Maissijauhoista siis tehdään kiisseli. Niinpä tietysti.

Mutta piirakka taisi sittenkin onnistua. Mies heräsi puhelimensoittoon juuri ja pyysin häneltä pientä palvelusta. Kylmää maitokahvia sekä palan piirakkaa vaniljakastikkeen kera rouvalle vuoteeseen, josta tämä ei jaksa nostaa takalistoaan, sillä kirjoittamisvire on päälle. Sain haluamani. Palvelu pelaa erinomaisesti, kiitos aviomiehen!

Olen järjestellyt

muuttoaikataulua. Varasin pakettiauton kuun viimeiseksi perjantaiksi. Avaimet mies saa torstaina, joten torstai-illaksi hätyyttelen muutamia ystäviä muuttoapuun - siis viikon päästä. Ensi viikolla häipyy sohvavuoteemme kirpparille, joten siirrymme retkeilylinjalle, mitä nukkumiseen tulee ja nukumme lattialla muutaman yön.

Saarukka vuosi sitten, silloinkin hoitelin häntä

Huomenna kuitenkin

menen hoitelemaan Saarukkaa iltapäiväksi, kun hänen vanhemmillaan on menoa. Saapi aviomiehenikin vapaata minun muuttosähläilystäni. Yhtenä päivänä hänellä meinasi mennä hermot, vaikka hänellä kyseinen asia ilmenee huomattavasti hiljaisemmin kuin minulla. Hän vain ilmoitti, ettei ota nyt juuri vastaan mitään ohjeistuksia tekemisistä ja häipyi ulos lukemaan lehteä. Ei siis mitään mielenilmauksia, hyppimistä ja huutoa saati muuta mekastusta. Mutta tarkkana vaimona huomasin heti, että nyt mies tarvitsee tuuletusta. Ja minä sain jatkaa pakkaamistani kaikessa rauhassa.

Viime yönä

Valoisaa, iloista juhannusta, sinulle lukijani!

minulla oli erityisesti kipuja yläselässäni. Lihakset jumissa. Liekö vedosta johtuvaa vai stressaanko alitajuisesti, mutta nukuin pinnallisesti ja näin paljon epämääräisiä unia samalla kun yritin löytää asentoa, jossa kipu ei tuntuisi. Ihmeheppuja tuli unessa meille ilman lupaa eivätkä tahtoneet uskoa, ettei ole tulemista. Aamun tullen kipu hellitti, se vaan ajaa minut ylös ennemmin kuin viitsisin nousta, mutta helpottaa, kun alan liikkua.

Eilen tyttären lapset

olivat meillä hoidossa. Seppo, älä siinä höpise, ilmoitti neiti 2v, mutta saman hän sanoi kyllä minullekin. Meillä oli vauhdikasta ja mukavaa ja minä iloitsin, kun näin mieheni touhuavan lasten kanssa ja nämä suhtautuivat mieheen kuin vanhaan tuttuun ainakin.

Hyvää ja siunattua juhannusta, arvoisa lukijani! Me aiomme pysytellä suurin piirtein kotosalla. Aattona pyöräilemme yhden lapseni luona iltapäivällä grillailemassa heidän kanssaan, mutta muutoin kotoilemme ja lueskelemme. Lopuksi sana Jesajalta:

Etsikää Herraa silloin, kun hänet löytää voidaan; huutakaa häntä avuksi, kun hän läsnä on. -55:6