Kategoriat: Ajankohtaista

Harrastan kirjekuorien ompelemista

Härdelli sen kun pahenee. Ja ajatuksiakin pukkaa lisää enemmän kuin ehdin käsitellä. Mutta mikäs on ollessa, sydämessä on rauha kaiken keskellä ja voin hyvin. Tosin uneni karkaavat ja valvon aamuyöstä muutaman tunnin mietiskellen. Juon kupin kahvia ja otan vielä unet ennen työhön menoa.

Kävin uimahallissa

Penaalien ompelu meneillään

tänään jälleen. Tosin epäilen, että poskiläiskäni on nimenomaan sieltä kotoisin, sillä sienivoidetta sain sen hoitoon. Eiköhän se siitä tokene, mikäli siitä on kyse. Jos ei, on kai kokeiltava sitä ikiaikaista konstia, josta taannoin mainitsin. Tosin K. Aisa ei ollut vakuuttunut sen tehosta, mutta sittenhän sen tietäisi, jos kokeilisi. Jätän kuitenkin urea-kokeilut myöhemmäksi.

Eräs nainen

Yksi mamma ompeli jyväpussin

liukasteli vastaani, kun marssin uimaan. Hän ei tiennyt, miten selviää kaatumatta ja harmitteli, kun oli jättänyt liukuesteet kengistä kotiin. Itsehän lompsottelin varmoin askelin. Olen tosi tyytyväinen kolmen kympin liukuesteisiini. Ovat hintansa väärtti.

Toin varastosta nastakengät tupaan. Niitä voisi nyt hyvällä syyllä myös käyttää. Niillä ei vaan voi kävellä sisätiloissa, mutta jahka lähden pelkästään lenkille, niin ne ovat mainiot. Ehkä laitan ne perjantaina, kun kävelen Vestikseen viiden kilometrin matkan.

Tätä suosittelen kaikille aviopareille!

Eilisiltana

poikkesin taidenäyttelyn avajaisiin. Tyttären anoppi harrastaa maalausta ja kutsui minutkin paikalle. Siellä oli useita harrastajataiteilijoita, joiden hienoja töitä oli näytillä. Oli siellä taulu vävystänikin sekä tyttärentyttäristä. Pitänee käydä vielä toistamiseenkin tutkimassa niitä. Kiva, kun ihmisillä on mahdollisuus harrastaa sellaista, mistä pitää. Itse en ole koskaan ollut millään maalauskursseilla, mutta ken tietää, vaikka vielä joskus menenkin.

Viime sunnuntain

vietin Seinäjoella. Olin Luukkaan seurakunnassa, jossa oli juhlapäivä. Pastori Ville Typpö siunattiin virkaan juhlamenoin, monin rukouksin ja toivotuksin. Huumori kukkii pastorien keskellä. Kaikesta näkee, että työilmapiiri on hyvä. Itse käyn joitakin kertoja vuodessa Seinäjoella lähetyshiippakunnan messussa ja syksyisin yhteisöpäivässä, jossa tapaamme sekä Seinäjoen että Kokkolan alueen väkeä. Senpä takia oli ilo tavata useita tuttuja, nauttia kakkukahvista sekä komeasta veisuusta ja Villen saarnasta. Typön perhe toivotettiin monin rohkaisevin sanoin tervetulleeksi. Jopa kollega Istanbulista asti tuli tuomaan terveisiä ja rohkaisua.

Tänä iltana

Seurakunnan juhlaa Seinäjoella

seurakunnallamme oli Iltavesperi. Sitä ennen kokoustimme parin naisen joukolla ja viimeistelimme Naistenpäivien ohjelmaa. Ne pidetään Alskatissa huhtikuun viimeisenä viikonloppuna. Tervetuloa naiset, ilmoittautua voi myöhemmässä vaiheessa. Mailis Janatuinen on tuttu varmaan suurelle osalle uskovia naisia tässä kaupungissa. Hän pitää opetukset noilla päivillä, joten niistä ei voi tulla muuta kuin antoisat, koska myös rukoilemme siunausta niille.

Tietokoneeni

näyttö temppuilee vahvasti. Hädin tuskin saan kirjoitetuksi. Näyttö kai on pamahtamaisillaan. Hohhoijaa. Jotain kai tarttisi tehdä.

Lopuksi rohkaisun sana:

Minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat, ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme. -Room 8: 38,39

Siunausta iltaasi, arvoisa lukijani, sekä loppuviikkoon, josta kai luvataan tuulista ja kylmenevää!