Kategoriat: Ajankohtaista

Hyvää lukemista jouluksi - vielä odotan Risto Soramiehen elämäntarinaa

Tänään menen neljännen kerran lääkärille. Pari viikkoa olen yskinyt, pitänyt migreeniä ja ollut sairauslomalla. Sitä ennen olin marraskuun enemmän tai vähemmän huonovointinen, flunssainen ja sitä rataa. Odotan, että saisin nyt apua, joka lopettaisi yskimisen ja nostaisi liman pois keuhkoista ja saisin nukutuksi. Jospa siihen loppuisi taas migreenikin. Se tulee joka kerta, kun olen nukkunut tunnin tai pari sikeästi.

Joulu on valmistettu

onneksi jo pari tuhatta vuotta sitten. Golgatalla se saatettiin päätökseen. Juhla on valmis, saamme vain liittyä riemuitsevaan joukkoon ylistämään enkeleiden kanssa Jumalaa siitä, että Jeesus syntyi ihmiseksi, kuoli puolestamme ristillä, nousi ylös ensimmäisenä ja tulee kerran takaisin nostamaan haudoista ja hakemaan uskovansa kotiin taivaaseen.

Omat jouluvalmisteluni

ovat täysin tekemättä. Jouluvalot olen tosin ripustanut. Löysin ne viimeisetkin, jotka ehdin hukata, kun toin ne varastosta. Eteisen kaapissahan ne roikkuivat, juuri siihen kohtaan en ollut hoksannut katsoa, kun sitäkin komeroa könysin.

Kun on sairaana,

Vanha kuva, nyt en ole leiponut torttuja

ei kovin edes huoleta tekemättömät työt. Ainakaan tässä tapauksessa. Tiedän, että saan pari leipää tehdyksi, jos siltä tuntuu. Vielä ei ole tuntunut. Kauppaankin selviän tai jos en selviä, joku käy puolestani, joten ongelmaa ei ole.

...jatkan illalla,

jolloin olen saanut kunnon lääkkeet keuhkoputkentulehdukseen. Kolme tiukkaa pilleriä nappasin, kun tulin apteekin kautta kotiin. Ruokaa päälle ja loppupäivän olen lepäillyt.

Naapurissa asuu rakkaita ihmisiä, ja rouvalla oli tänään syntymäpäivä – hän on äitini ikäinen. Kun en päässyt syntymäpäiville, hän lähetti miehensä tuomaan kassillisen ruokaa ja herkkuja minulle! Oi, miten etuoikeutettu koen olevani! Tulee nöyrä mieli tällaisen rakkaudenosoituksen edessä.

Rakas muisto Eevalta, 94 v

Edelleen huomaan,

miten helppo minun on sairastaa, kun huoli Arista on poissa. Nytkin hermoilisin ja soittelisin sairaalaan, miten siellä menee. Yrittäisin miettiä, kuka sinne voisi mennä käymään ja enkö nyt kuitenkin itse voisi. Hyppäisin vaan autoon ja kävisin pikaisesti enkä laiskuuttani kotona vain vetelehtisi.

Sen sijaan makaan kuin Ellun kana kanveesissa vailla huolen häivää! Mikä vapaus, mikä lepo, kun Ari on paremmassa hoidossa kuin minun epätäydellisessä huolehtimisessa.

Joulusiivotkaan eivät huoleta minua ollenkaan! Ehkä ne ensi viikolla alkavat huolettaa, mutta nyt vaan koetan päästä kuntoon ja mahdollisesti töihin ensi viikolla. Maanantaiaamuna menen vielä verikokeisiin ja lääkärille sen jälkeen, joten homma on hyvin hanskassa.

Minun sieluni ylistää Herraa, hartaammin kuin vartija aamua, kuin vartija aamua!

Iloista mieltä, arvoisa lukijani!

jk. Alla kommentteja facebook-kavereiltani, miten he ovat minut tavanneet tai mitä heillä tulee minusta mieleen. Oi, miten pitkän elämän jo olen elänyt, kun minulla on noin paljon rakkaita ystäviä/sukulaisia :

- synnytysosasto 1991 :)

- Keskusteluhetket nuorena sun makuuhuoneen lattialla istuessa. Käynnit sairaalassa Aria katsomassa /laulamassa. Aina ihana ja lämmin vastaanotto. Enkelikuoron laulut. <3

-  "Päiväkirja nenän edessä tarkkailin päivän säätä. Sumuinen aamu, kirjoitin. Kun puhdistin silmälasini, aamusumu oli hälvennyt." - sinun kirjoittamasi aforismi

- Wycliffe-piiri sun luona. Muistan ihanan tunnelman ja keinutuolin!

- Pala punaistaa pellavaa.

-  En mie jaksa niitä kaikkia kirjottaa! Riittänee Köklot ;)

- Venäjällä musisoimassa.

- Lastesi äiti :) 

- Ryttylä, sinä ja minä. Yhteys syntyi heti.

- Ompelit mulle lahjaksi vihreän boleron.

- Lautojen maalaus.

- Kesäsunnuntaina kyläkaupasta jäätelötuutit.

- Wyccliffe

- Tupperware

- Blogiystävyydestä kaikki alkoi! <3

- :) Työkaveriksi tulit, monta hauskaa muistoa

- Kylmä ihana vesi

- Olisko lähetyskodissa tavattu, Joskus käpy ja kuusenoksa sitten.

- Äitileiri viime vuosituhannella

- Kirjasi ;-)

- About vähä vaille kolmekymmentä vuotta takaperin, minä ja Mauno saimme, siinä ohikulkeissamme yht´äkkiä vaan tulla teille sisälle ja syödä ihanan maukasta lihakeittoa. :D 

- Enkelikuoro 90-luvun puolivälissä, missä mun tyttö oli mukana laulamassa ja taidettiin asua samalla kadullakin :)
- puolisomme - nyt molemmat poissa

- Italia, Rimini :)

- tytär ja poikasi ja nyt ihana pikkuinen prinsessa

- Ruskaretket

- Kappelinmäki, mm.

- Me myös saimme tutustua Sinuun ja Ariin 34 vuotta sitten.Ne yhdessä vietetyt ajat eivät unohdu koskaan. Olette siitä asti olleet sydämissämme.:-)

- Käteväkäsinen kurssikaveri, oho siitä on kohta vuosi!

- Espanjankielen sparraaja

- Vietimme teillä mun ja esikoisesi yhteisen kaverin Ollin polttareita, ehdimme nopeasti tavata ennenkuin lähdit muualle. :) Siitä reissusta alkoi sitten hieno ystävyys! <3

- Voi Ihana ja rakas Paula! Olemme viettäneet ihania hetkiä monissa paikassa, missä nyt kaipaan sinua koko ajan. Esim. Opistolla ja Sairaalassa <3

- Kävit Kartanonväessä vuosia sitten ilahduttamassa vanhuksia, lauloit Psalmeja, istuttiin kiikussa, juteltiin. Oli kiva tavata sinut :)
- Lähimmäiskoti

- Lentokonematka Saksaan, rukoilimme yhdessä

- Kirkko :)

- Paula ja kitara <3

- Uskonystävä

- Kaukaa on alkanut ystävyytemme, ja erilaisissa elämäntilanteissa on tiemme yhtyneet. Niin ilossa kuin surussakin olemme olleet aitoja ainakin olen niin kokenut sen. Lapset on kasvaneet isoiksi jos joskus ajattelimme että sekin on pitkän tien päässä. Taaksepäin katsottuna aikansa on ollut kaikella