Kategoriat: Ajankohtaista

Herkullinen ateria odottaa,

vai voiko ateriaksi sanoa leipää, kinkkua ja juustoa? Joka tapauksessa sellaisen aterian aion seuraavaksi pistellä poskeeni. Sen valmistuminen kesti melkein tunnin, sillä niin kauan olin puhelimessa ja leipä unohtui paistinpannuun. Käärin leivän folioon ja luultavasti se on sopivan jäähtynyt, kun olen naputellut muutamia palstoja.

Jälkiruuaksi tarjoilen itselleni mustikkapiirakkaa. Kaurahiutaleita kannattaa laittaa AINA piirakkataikinaan, sillä se lisää paitsi terveellisyyttä, antaa maukkautta piirakkaan.

Olin jokseenkin hyytynyt

eilisen illan, mutta nyt junani kolistelee taas raiteillaan. Lutherin Mannaa Jumalan lapsille antoi minulle potkua päivään, rohkaisi siten, että tiedän Jumalan seisovan vierelläni minua tukemassa kaikissa tilanteissa. Psalmissa 71 psalmista rukoilee kuten minä:

Pelasta minut, vapahda minut vanhurskaudessasi, kallista korvasi minun puoleeni ja auta minua.
Ole minulle kallio, jolla saan asua ja jonne aina saan mennä, sinä, joka olet säätänyt minulle pelastuksen. Sillä sinä olet minun kallioni ja linnani.

Rukoukset ystävien kanssa kantavat minua. Kiitän teitä, jotka rukoilette puolestani: tarvitsen rukoustukea moninaisiin tehtäviini. Olen myös haavoittuvaisempi ilman mieheni tukea, mutta onhan Jumalan tuki sitäkin varmempi ja lujempi tässä tilanteessa. Vaikka horjun tai kaadun, en jää lätäkköön makaamaan.

Eilen vein kukkia Arin haudalle, edellisenä iltana kävin ohi ajaessani siellä ja heitin entiset kukat pois maljakosta. Tänään katselin lyhtykynttilöitä kaupassa, mutta en vielä ostanut.

Pyöräilin aamulla

ennen myrskyn päästyä valloilleen ja kävin uimassa. Aallot eivät osuneet suoraan avantolaiturille, joten siellä saatoin jopa uida, mutta pääasiassa juoksin vedessä paikallani, sillä aallot estivät pääsemästä eteenpäin. Enpä kyllä halunnutkaan muuta kuin pysytellä paikoillani, sillä samalla juttelin erään rouvan kanssa.

Iltapäivästä lähtien

sadekuurot ovat läiskineet ikkunoita, mutta pääasiassa puut ovat hoiperrelleet runkonsa varassa ja tuuli on kumisuttanut kattopeltejä ja ikkunoita. Mukava olla sisällä!

Itseäni piristääkseni

Luonnossa kauniimman värinen

kävin läheisellä kirpputorilla uimasta tultuani, Jumala lohdutti minua upeilla löydöillä! Samalla vein sinne jotain mennessäni kaapeista. Löysin mukavan, itseni näköisen villatakin sekä kylpytakin; entinen kylpytakki oli turhan kapea ja lyhyt, tämä on pitkä ja laaja, varmasti lämmin talvella. Pyykkitupa oli vapaa, pesin kylpytakin saman tien ja annoin sen lennellä tuulessa ulkona, sentään monella pyykkipojalla kiinni narussa.

Ulkona käydessäni olen nostellut ruukkuja pystyyn, kun tuuli on niitäkin säikytellyt.

Ehkä käyn vielä pienen kierroksen ulkona. Pääni on hiukan väsähtänyt ja tarvitsen happea. Huomenissa menen aamutuimaan messuun, harjoittelen virsiä ennen tilaisuuden alkua. Ensi viikolla on raamattukerho keskiviikkona. Jumala kaikessa auttakoon ja auttaa.

Siunattua viikonloppua, arvoisa lukijani!