Kategoriat: Ajankohtaista

Jälleen saamme sadetta pitkähkön hellekauden jälkeen. Eilen illallakin satoi, se oli kodikasta sadetta, kun sohvalla luin ja lekottelin.

Saukko tirkistelee kiven alta keskellä kuvaa

Nuoret

lähtivät omaan kotiinsa Tampereelle. Minä pesin pyykkiä ja kävin uimassa. Itse asiassa kävin uimassa kun nuoret olivat vielä täällä, aamulla varhain. Totesin, että lonkkani kipeytyy kävelystä. On siirryttävä pyöräilemään.

Näin saukon uimareissullani! Se piilotteli kiven kolossa, kurkisteli sieltä vikkelästi. Näin sen useamman kerran kokonaan, mutta kuvaan sain vain sen pään, kun se vilahteli niin nopeasti. Ihmeen kesy se oli, jos niin voi sanoa. Seisoin hiljaa kauan, että saisin siitä kunnon kuvan, mutta en saanut kuin pään kuvatuksi!

Pari päivää sitten

joku tarjosi keittiön pöytää ja kahta tuolia ilmaiseksi fb:n kautta lähistöllä. Varasin ne heti ja hain myöhemmin juniorin kanssa autolla. Tuolit olivat kangaspäällysteiset ja vihreät, eikä vihreä sovi huushollini väreihin tällä haavaa ollenkaan.

Sanoin juniorille, että viemme tuolit kirpparille, tulepas kaveriksi. Kun hän pääsi ulos, olinkin kantamassa tuoleja sisälle. Onhan niitä katsottava, miten ne sopisivat, sanoin ja komensin junioria olemaan nauramatta. Hän tuntee minut ja on tottunut siihen, että muutokset ovat äkillisiä ja todennäköisiä kohdallani.

Päätin päällystää

tuolit. Niin tein. Illan ahersin ompelukoneella (kiitos Pirjo K, koneesta taas kerran!) ja väänsin tuoleihin päällisiä. Löysin sopivasti kangasta kätköistäni. Sain ne eilen valmiiksi. Kangasta jäi sen verran, että saan sohvan selkänojan peittoon, istuinosassa on jo valmiiksi samasta kankaasta päällinen. Olen oikein tyytyväinen.

Kun näin, että

uusi pöytä ja tuolit miellyttävät minua, laitoin vaihtoon entisen pöydän ja neljä tuolia. Pojan kehotuksesta, en AIVAN HETIlaittanut, mutta parin tunnin päästä kuitenkin. Seuraavana iltana ne haettiin, kuten hakija lupasikin. Nykyisin saa olla tosi kiitollinen ihmisistä, jotka pitävät sanansa. Suuri osa lupaa, mutta ei toimi sovitusti.

Pöydän hakija sanoi juuri seisseensä puoli tuntia odottamassa jossain kaupan pihalla ostajaa vai myyjäkö se oli, joka oli ehdottomasti luvannut tulla, mutta josta ei näkynyt vilaustakaan. Tosi ikävää käytöstä moinen!

Minun tekisi mieleni

Kahvit tyttären kanssa. Leivokset syöty

vattupuskaan, mutta sää on tosiaan sateinen. Ja toinen syy empimiseen on se, että olen menossa iltamassa syntymäpäiville. On viisaampaa siis vaikka soitella huomisia virsiä messua varten. Yksi virsistä on aika kenkku soitettava enkä osaa sitä kunnolla.

Luterilaisia v 821. Suomen Lut.Evank.yhdistys omistaa tekijänoikeudet

Viime yönä

mielessäni on soinut muuan luterilaisen virsikirjan virsi, jonka sanat kertovat evankeliumin ytimestä ja kutsuvat ihmistä tulemaan Jeesuksen luo.

Eräs ystävä kertoi saaneensa tylyn vastauksen, kun oli vakavasti sairaalle ystävälleen kertonut Jeesuksen rakkaudesta. Ihmisen on vaikea uskoa evankeliumia. Se on suorastaan mahdotonta, ellei Pyhä Henki vaikuta.

Me ihmiset emme voi ketään ”käännyttää” uskoon. Käännytetyistä tulee käännynnäisiä, ei uskovaisia. Uskoon voi tulla vain Pyhän Hengen kutsumana. Kaikki eivät tahdo uskoa. Usko syntyy Raamatun sanaa kuulemalla, ei ihmisten uskoontulokokemuksia tai muita kuuntelemalla. Toki ne voivat vaikuttaa sen, että ihminen alkaa kiinnostua hengellisistä asioita ja lähteä seurakuntaan tai ruveta lukemaan Raamattua. Mutta vain Jumalan Sana, joka on elävä, synnyttää uskon Jeesukseen.

Tänä aamuna

kävin uimassa pyöräillen. Reissu sujui nopeasti ja uiminen oli hauskaa. Vesi on viilennyt hiukan, mutta se tuntuu ihanalta, kun se ei ole enää niin lämmintä. Uida tarkenee kuitenkin riittävän kauan.

Bongailu on hankalampaa pyörän selästä, sillä maisemat vaihtuvat nopeammin kuin kävellessä, jolloin ehtii nähdä enemmän.

Siunatkoon Kaikkivaltias, Pyhä Jumala - Isä, Poika ja Pyhä Henki, sinun päiväsi tänään, arvoisa lukijani!

jk. Virsi 821 on Rutströmin sanoittama v 1776, sen on säveltänyt  Erkki Näreharju 1974, muokannut Mikko Himanka ja Lauri Thuren. Suomen Evankeliumiyhdistys hallitsee tekijänoikeuksia. Virttä, sen ensimmäistä säettä voi kuunnella www.lhpk.fi -sivustolta.