Kategoriat: Ajankohtaista

Nivalasta terveisiä. Ja vähän Ylivieskastakin. Siellä nimittäin olin tämän päivän sukujuhlassa. Enoni täytti 80-vuotta ja myös serkkuja oli erityisesti pyydetty paikalle. Meitä olikin siellä varmaan 25 serkkua, puolisoita ja heidän lapsiaan. Ja kaikki äidin 10 sisarusta!

Äiti pitikin

puheen ja muisteli jotain tapauksia veljestään ja heidän yhteisestä lapsuudestaan. Muitakin puheita oli, onnittelulauluja ja valokuvausta. Kahvia ja ruokaa oli koko ajan tarjolla, joten vapaata seurustelua saatoimme harrastaa koko iltapäivän.

Sääkin suosi,

sillä juhlan alkaessa sade loppui ja aurinko pilkisteli jo aika ajoin päivän mittaan. Koko viime yön satoi, aamullakin tihkutti, mutta oli lämmintä kuitenkin. Juhla oli mitä onnistunein! Tunnelma oli vapaa ja jututin serkkuja, joita en ole tavannut vuosiin tai vuosikymmeniin. Itse olen veljeni kanssa serkuista vanhimpia, koska äitini on vanhin sisaruksistaan.

Mainiota uunijuustoa!

Toissailtana

tulin Nivalaan. Matkalla satoi Kannuksesta Sieviin asti ja taivaan toinen puoli oli tummansininen, toinen vaalea ja aurinkoinen. Sateenkaariakin näkyi useampia. Pysähdyin matkalla ottamaan muutaman valokuvan.

Eilispäivänä

meidän oli ollut tarkoitus lapsuudenystävien kanssa mennä Pyssymäelle vaeltelemaan vähäsen, mutta yhteensattumien vuoksi homma tyssäsi. Kävin sitten veljeni perheessä kylässä ja iltasella nevalla kävelemässä. Laiskotti tehdä mitään erityistä, joten en tehnyt.

Tänäänkään tuskin

teen muuta kuin käyn kävelemässä, sillä tuo sukujuhla oli reissun tärkein asia. Lenkkeillä ehdin sitten kotona. Matalapaineinen sää vetää veltoksi ja väsyneeksi.

Mustikat eivät ole

vielä kypsiä. Käly oli hakenut jo sangollisen niitä, mutta totesimme, että vielä ei ole kiire niitä poimimaan. Luultavasti en siis mene metsään tällä reissulla. Tulen toisen kerran sitä varten, ellen sitten löydä Vaasasta marjoja.

Sydämestäni minä rakastan sinua, Herra, minun voimani. Herra, minun kallioni, linnani ja pelastajani, minun Jumalani, vuoreni, jonka turviin minä pakenen, minun kilpeni, autuuteni sarvi ja varustukseni. -Psalmista 18

Hyvää viikonloppua, arvoisa lukijani!