Kategoriat: Ajankohtaista

Hiushoitokokeilu n:o 3. Päässä on nyt inkivääriä raastettuna oliiviöljyyn. Hiukan hankala sitä oli saada pysymään päässä ja epäilen, että vähintään yhtä haastavaa on yrittää saada raasteet lähtemään hiuksista parin tunnin kuluttua. Oliiviöljy vahvistaa hiuksia ja inkivääri lisää verenkiertoa päänahassa. Nenääni kohoaa eteerisiä tuoksuja, joten eiköhän liene tehoisat aineet päätä elvyttämässä! Parin tunnin päästä menen saunaan ja sen jälkeen näen, onko hiuksista mitään jäljellä.

Seuraava itseäni elvyttävä

toimenpiteeni on kookosrasvan osto. Ei munkkirasvan, vaan sellaisen lasipurkin, jossa on valkoista laardin näköistä rasvaa. Se sulaa käden lämmössä ja sitä voi huidella nahkaansa ja nauttia sisäisesti. Kuulin töissä kookosrasvan uskomattomista vaikutuksista näppyihin ja nyppyihin, peräpukamiin ja ihoon. Eräs ystäväni käyttää sitä joka päivä ruuanlaitossa.

Nokkakannun käyttö voi kirvellä ankarasti limakalvoja, mutta siihenkin suolaveteen voi lisätä hiukan kookosrasvaa ja kirvely loppuu siihen, tiesi työkaveri kertoa. Kookosrasva voitelee limakalvoja. Hmmh, tuota täytyy testata. On nyppyä ja ryppyä, mutta ei vielä peräpukamia eikä tulekaan, jos kookosrasvaan on uskominen.

Migreeni

tuli eilisaamuna matkan jälkimaininkina, mutta tänään heräsin uusin voimin, vaikkakin väsyneenä. Eilen oli turhankin hektinen päivä: viideltä migreeniherätys, lääkettä nassuun, lisää unta ja töihin. Töissä huuhailua vähän pää sekaisena, sieltä asioille ja Arin luo sairaalaan itkemään väsymystäni. Arin luota kirkkoa jynssäämään parin seurakuntalaisen kanssa ja leppoisa kahvi- ja rukoushetki sen jälkeen.

Siinä kohden

saimme rukousvastauksen: pyysin Amekkia siivousavuksi vähän aralla mielellä, sillä tavallisesti olemme Maren kanssa kahden. Juuri ennen viestini saamista Amekki oli miettinyt, että hän lähtee kyllä siivousporukkaan mukaan. Ja niinpä hän kiitikin seuraksemme ja kirkko kuurattiin pikavauhtia. Sen jälkeen surffasin pyörällä kotiin ja pyykkiä pesemään. Turhan täysi päivä, mutta kymmeneltä unten maille tyytyväisenä.

Töiden jälkeen

postitin muutaman kirjani Saksan matkalaisille. Nyt sitä ei ole enää tilattavissa, itselläni on vain muutamia kappaleita jäljellä. Samalla reissulla kävin kaupassa ja ostin lisää sukkia, ihan vaan itselleni. Aion nakata entiset mäkeen, sillä huomasin vaatevarastoni olevan tältä(kin) osin uusimisen tarpeessa. Mutta edelleen pitäydyn tiukassa talouden hallinnassa. En aio hussata rahojani turhuuteen.

Kotiuduttuani kutsuin

Amekin syömään luokseni, kun minulla oli liikaa ruokaa. -Samettiruusuni kylvin taas tänä keväänä liian aikaisin ja ne ovat pitkiä roikuloita. Ostin lisää multaa ja laitoin niitä isompiin purkkeihin. Ensi viikolla pihatalkoiden yhteydessä toivon voivani istuttaa niitä jo ulos, mutta kelit voivat olla vielä liian hyiset kesäkukille. Lienee paras odottaa kesäkuuhun.

Kirjoitin

matkakertomuksen jatkoa samalla, mutta laitanpa sen toiseksi jutuksi, kun venyi tarina kovin pitkäksi. Pian pääsen saunaan ja aion katsoa sen jälkeen Larsin seikkailuja Areenasta - norjalainen mielenkiintoinen luonto-ohjelma. Kuuntelen vielä Petri Hiltusen saarnan viimesunnuntailta, www.lhpk.fi -sivulta, vaikka kuuntelin sen jo kertaalleen. Siinä on hyvää perusasiaa hengellisestä elämästä - suosittelen! Puhumattakaan Markus Pöyryn saarnasta, joka sekin on kuunneltava toisen kerran, sillä sen opetus oli syvällistä kuten aina. Kiitos myös Samille hänen saarnastaan! Samalla kun tiskaan tai korjailen vaatteita, kuuntelen mielelläni hyviä opetuksia.

Minä uskon, sen tähden minä puhun, minä, joka olin kovin vaivattu!

Siunattua keväistä iltaa, arvoisa lukijani!