Kategoriat: Ajankohtaista

Samettiruusut olisivat jo valmiita ulos...

Migreeni on liittynyt kannattajajoukkoihini. Näin ounasteli kokenut lääkäri aamulla terveyskeskuksessa. Hartioitani kokeillessaan hän totesi, että migreenin saa tällaisilla kivikovilla niska- ynnä muilla lihaksilla. Ei muuta kuin hierojalle. Ja migreenipillerit hain plakkariin apteekista. Apteekkilaitosta on tullut kannatettua viime aikoina, vai pitäisikö sanoa, että se on palvellut minua kiitettävän runsain määrin.

Ampaisin sitten töihin, eihän minua enää mikään vaivannut, kun päänsärky häipyi aamulla ennen kahdeksaa kuin pullonhenki autiomaahan. Olo migreenin seurassa hämärässä haahuilua ilman järkevää kykyä ja voimia tehdä mitään. Kun siitä pääsee, on kuin tulisi maakellarista maan pinnalle. Yön ja päivän ero.

Töissä

hieroin migreenipotilaan hartioita ja päätä. Hänellä oli myös pään vasen puoli kipeä kuten minulla aina. Toinen henkilö puolestaan sanoi, että hänellä migreeni iskee aina oikealle puolelle. Saan olla tekemisissä mukavien, lämpimien ihmisten kanssa työssäni - iloitsen siitä.

Juuri ja juuri

ehdin maistaa synttärikakkua töissä, kun minun piti kiitää luottohierojalleni, jolle soitin lääkäristä päästyäni. Hän sai järjestymään minulle puolen tunnin ajan, ja siinä ajassa lääkärin lausuma tuli todennettua. Oli niin kipeitä paikkoja vinttikamarin suunnalla, että hiki virtasi.

Yön aikana

hartioiden ja niskan pitäisi rentoutua. Minulla ne ovat varmaan jäykistyneet senkin takia, että olen yrittänyt nukkua mahdollisimman pystyasennossa p-o-tulehdukseni takia. Lisäksi olen murehtinut ja jännittänyt kaikkia mahdollisia asioita. Tulevaa matkaa, sinne pääsyä tai sieltä pois jääntiä. Ynnä muuta. Kaikki mukavatkin asiat aiheuttavat minulle ylen määrin stressiä. Sairaana sekin, etten pääse Aria katsomaan. Jatkuva huoli, joka on ihan turhaa, kai nakertaa minut kappaleiksi vielä, jos en opi lepäämään ja luottamaan, että Jumala kykenee kyllä kantamaan minua ja asioitani.

Päivän salaattiannos

Sukuvikaa

tämä kaikki touhottamiseni. Soittelin äsken äidin kanssa, jolla on vasen käsi ylettömän kipeä. Hän tietää, mistä se on tullut. Viime torstaina hän oli tapansa mukaan kuntosalilla ja kertoi "kiertäneensä laitteita ko mielipuoli". Siitä ei ole pitkä matka tyttärensä säntäilyyn. Ei yhtään matkaa. Taannoin äitini oli sydänkuntotestissä soutulaitteella soutamassa. Fysioterapeutti oli pelännyt, että laite hajoaa. "Älä, hyvä ihminen, ryskytä sitä noin hirveästi!"

Mannaa Jumalan lapsille,

Lutherin tekstistä osa:

Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä syntynyt, on henki. On tehtävä tarkka ero hurskaan miehen ja kristityn välillä. Tosin ylistämme sitä, että joku on hurskas mies. Onhan se todella kiitettävää, ja se on Jumalan lahjaa yhtä hyvin kuin aurinko ja kuu, jyvät, viini ja kaikki luotu.

Älköön kuitenkaan sekoitettako toisiinsa hurskasta miestä ja kristittyä. - - Mainio ja hyvä asia maailmassa on hurskas mies, mutta ei hän silti ole kristitty. - - olkoon hän kuinka hurskas tahansa, hän on ja pysyy näine hurskauksinensa Aadamin lapsena, toisin sanoen luonnollisena ihmisenä, synnin ja kuoleman alaisena.

Mutta jos kysyt kristittyä, sinun on korottauduttava paljon korkeammalle, sillä hän on aivan toinen ihminen, ylhäältä Hengestä syntynyt. Hän on Jumalan lapsi ja taivaan perillinen. -Vähän lyhentelin, 25.4 tekstistä

Iloisella mielellä, saunasta juuri tulleena kiitän hyvää Jumalaa tästäkin jännittävästä päivästä. Kiitäthän sinäkin, arvoisa lukijani!