Kategoriat: Muu kirjoitus

Kun viet sairaalaan itse merkkaamiasi vaatteita potilaallesi, pidä samalla jäähyväishetki niille. Luultavasti et niitä enää näe. Jos vaatteita ei ole nimetty mitenkään, on ymmärrettävää, että ne katoavat.

Yli 12 vuotta minun on kestänyt ihmetellä asiaa, ennen kuin sain tiedon pitkällisen kyselyn jälkeen, että ellei potilaan vaatteessa ole Vaasan sairaalan sinisellä värillä merkattua nimilappua, vaate voidaan lähettää Seinäjoen pesulasta ihan minne vaan. Väri luetaan, nimeä kai sitten ei. Tällainen värimerkintä laitetaan sairaalan vaatehuollossa, itse en ole ymmärtänyt värillä olevan merkitystä.

Missä lienee tämä kadonneiden peittojen, nostolakanoiden, puseroiden ja villapaitojen musta aukko? Eikö kukaan huomaa ja välitä, että meillehän tuli esim. Vaasan sairaalan tietyn potilaan vaatteita ja lähetä niitä takaisin?

Tunnen omaisia ympäri maata, eikä kyse ole vain tästä sairaalasta, vaan ilmiö on vallitseva. Kertokaa ihmeessä omaisille, miten on toimittava, sillä jos tietty ”koodi” auttaa vaatteita palautumaan potilaalle, miksi meille ei kerrota siitä?

-Pohjalainen-lehdessä pe 8.4.2016