Kategoriat: Ajankohtaista

Uusimmat valmiit

Jo keskiviikko, en pysy kelkassa. Maanantaina kävin avannolla kurssin jälkeen ja pesin pyykkiä iltakymmeneen. En joutunut pyykille avannossa käymisen takia, vaan sitä oli kertynyt muutoin. Eilisilta meni sairaalassa ja jälleen pyykätessä (mistä sitä pyykkiä riittääkin toisinaan!) Kävin myös ystävän luona ottamassa oppia hakemuksen tekemiseen tietokoneella.

Uni ei sitten

eilen oikein tullutkaan. Niinpä luin Leeni Peltosen Valvomoa, joka kertoo minunkin tilanteestani. Uni ei vaan tule, kun elämässä on liikaa vauhtia. Oli se sitten mukavaa tai ikävää, stressiä se tuo ja unta on vaikea saada. Seinä tuntuu nousevan pystyyn kaikilla sektoreilla, kun nukkuminen on huonoa.

Peruin siis

huomisillalta rukouspiirin luonani, koska on pakko saada tilaa ajatuksilleni. Tänäänhän minulla oli ilo hoitaa lapsenlasta pari tuntia. Sydän sulaa pienen kanssa, joka kyynel silmässä sanoo tämän tästä: äiti tai mamma. Äiti on lapselle niin, niin tärkeä. Lopulta katselimme ikkunasta ulos ja onneksi naapurin koira ilahdutti meitä ilmestymisellään. Ja kun äiti sitten tuli, lapsonen nauroi ääneen, kun ilmestys oli niin ihana!

Tällä viikolla

teemme kurssilla hakemuksia ja meillä on teoriaa hakemusten tekemisestä. Ihan hyvä kurssi. Pitkällisten puheiden kuunteleminen vaan pökerryttää minua enemmän kuin muita. Tänään minun oli pakko mennä käytävään, että sain istua hetken hiljaisuudessa tai kuulla ääntä vain etäällä.

Kävelemäänkään en ennätä niin paljon kuin tahtoisin, mutta onpa sääkin aika ikävä. Tänään menin kurssille lenkkareilla, kun jää oli jo monin paikoin sulanut. Nastakengät ovat kyllä huippuhyvät jääkelillä. Kävin kaupassa alkuviikolla tavallisilla kengillä ja aika lailla sain kiljahdella, vaikka luulin, ettei jäätä juuri olisi enää ollut.

Jää luoksemme -kirjassa

Toissapäivän sää- ja jäätilaa

on eiliselle päivälle kirjoitus, jonka tahdon jakaa:

Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat.
En minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä parannukseen.
-Luuk 5:31,32

Jeesus ei ole kilttien lasten Vapahtaja vaan tuhmien. Hän ei ole tullut kutsumaan seuraansa hyviä ihmisiä, vaan pahoja - sellaisia kuin Leevi ja sinä ja minä. Hyvät ihmiset kutsuvat seuraansa yleensä vain toisia yhtä hyviä tai enintään niitä, joista on vielä toivoa. He loukkaantuvat siihen, että Jeesus syö ja juo toivottomien tapausten kanssa.

Hyvät ihmiset (kuten esim. fariseukset) luulevat, että syntinen voi tehdä parannuksen, jos häntä käsketään tekemään hyvää ja kielletään tekemästä pahaa. Jeesus tietää, että vain rakkaus pystyy muuttamaan ihmisen. Vain rakkaus saa aikaan kääntymyksen. Leevistä näemme, ettei ihmisen ole vaikeaakaan vaihtaa rahaa todelliseen rakkauteen. Mistä me emme olisi valmiita luopumaan saadaksemme takaisin kadotetun paratiisin!

Mitä parannus ja kääntymys sitten ovat? Uudessa testamentissa sana "parannus" tarkoittaa suunnan muutosta. Jeesukselle selkänsä kääntänyt syntinen pyörähtää ympäri ja näyttääkin hänelle kasvonsa, kuuntelee hänen ääntään ja puhuu hänelle. Parannus on sinunkin kohdallasi vain sitä, että teet täyskäännöksen ja uskot Leevin tavoin: "Jeesus rakastaa juuri minua. Sen hän on osoittanut tahtomalla syödä kanssani."

Itse asiassa Jeesus kutsuu sinua aterioimaan kanssaan joka sunnuntai. Ehtoollispöydässä hän tahtoo yhä uudelleen antaa kaikki pahat tekosi ja lankeemuksesi anteeksi. Kelpaako hänen kutsunsa sinulle taas tulevana sunnuntaina? -Mailis Janatuinen. Iltarukoukseksi hän ehdottaa virren 359 säkeistöä 5:

Virvoitus suurin, Herrani,
on armopöydässäsi.
Pois huuhdo kaikki syntini
pyhällä verelläsi.
Suo, että pysyn uskossa
ja hengen köyhyydessä,
synnistä anna luopua,
pysyä nöyryydessä.
- Anders Odhelius 1745. Suom. Elias Lagus 1790. Uud. Wilhelmi Malmivaara 1893. Virsikirjaan 1938.

(Otin eri käännöksestä Lk -kohdan ja lisäsin ensimmäisen jakeen.)

Hyvää yötä, Jeesus myötä, arvoisa lukijani!