Kategoriat: Ajankohtaista

Viimeisin valmis pipo

Terveisiä ulkoa! Olin Arin luona, hänen kanssaan hammaslääkärissä sekä sen jälkeen Karhulassa lapsenlasta ja tytärtä tapaamassa. Sainpa siellä makoisat ruuat ja kahvit päälle. Lapsenlapsi näytti taitojaan ja ohjasi punaista kävelytettävää autoa edellään ja oli kovin tyytyväinen itsekin taitoihinsa! Minäkin olin tyytyväinen käveltyäni yli 8 km tänään, osittain lumisateessa.

Hammaslääkäri

ihmetteli jälleen Arin hammaskiven vähenemistä. Hänen selityksensä oli, että vuosia sitten sitä oli paljon, kun sitä ei ollut säännöllisesti poistettu (oli siellä käyty aika usein silloinkin), sitä kertyi paljon ja nyttemmin se vähenee, kun Ari käy puolen vuoden välein. Tosin hänkin oli aika hämmentynyt tilanteesta.

Minua selitys ei vakuuttanut vaan uskon ihan toisenlaiseen selitykseen. Arin elimistö ei ole enää niin hapan, joten syljen mukana ei erity niin paljon hammaskiveä aiheuttavaa mömmöä hampaisiin. Mitä happamampi elimistö on, sitä enemmän hammaskiveä muodostuu.

Happamuus ilmenee mm. äänen käheytenä ja monena muunakin oireena, joita en nyt muista. Mitä huonommin ihminen voi, sitä happamampi hänen elimistönsä todennäköisesti on. Luontaistuotekaupasta saa ns. pascoe-jauhetta, joka vähentää elimistön happamuutta, kun sitä nautiskelee. Sieltä saanee edelleen mukaan liuskoja, jotka pissan värjätessä lappusen näyttävät, onko elimistö emäksinen vai hapan.

Hapantuotteet

ovat hyväksi, ne vähentävät elimistön happamuutta; siis piimät ja viilit ja sellaiset. Tasapainon pitäisi vallita sisuskaluissa.

Löytöjä tänään ensi joulun paketteihin Romaniaan

Sellaisenkin viisauden

kuulin tänään tyttäreltä, mistä mm. johtuu kuitujen hyvä vaikutus. Kun ohutsuoleen menee jotain, mitä se ei pysty sulattamaan, suolen seinämät alkavat tökkiä sitä saadakseen sen sulatetuksi, jolloin suolistoon tulee "mellakka" ja se pistää vauhtia suoleen. Siksi kuidut ovat hyväksi (suosittelen sokerijuurikashiutaleita!)

Ja öljyt!

Ne vasta tärkeitä ovat. Nimittäin muu ravinto menee mahan kautta, mutta rasvat suoraan sydämeen ensin ja sitten vasta kiertoon. (Jotenkin niin se meni?!) Eli olisi syytä käyttää sen takia juuri kylmäpuristettuja öljyjä. Ne voitelevat sydäntämme ja saavat sen voimaan hyvin! Kotimaiset öljyt ovat varmasti hyviä meille suomalaisille ja sitä paitsi oliiviöljy ei kestä kovin kuumentamista. Paistamiseen onkin voi tai kookosrasva parempaa. Eipä sillä, etteikö oliiviöljy ole mukavan makuista leivän päällä, muun muassa.

Näin sitä iän myötä saa viisaita vaikutteita. Joitakin niistä tulee mukaan elämään, jotkut unohtuvat. Mutta tuo rasvajuttu on sen verran iso täräys, että sitä pitää ruveta arvostamaan! Ettei tule epämieluisia täräyksiä sydämen tai muun taholta. Onneksi olenkin käyttänyt leivän päällä pääasiassa öljyjä viimeisen lähes vuoden aikana. Painoni on vähän pudonnut, hemoglobiinini on parempi kuin vuosikymmeniin (146) - en tiedä, mistä se johtuu.

Vastaavasti olen myös ärsyttävän väsynyt ja lamaantunut enimmäkseen, mutta sen uskon johtuvan iästä, estrogeenin vähenemisestä elimistössä. Se vie puhdin pois. Mieluummin en ala sitä lisää nautiskelemaan. Kivahan minun on maata sohvalla ja kutoa, jos en muuta saa aikaan.

Ihana joululahjalyhtyni palaa nytkin!

Tämän vuoden

olen aloittanut kuuntelemalla Raamattua enemmän kuin lukemalla. Jotenkin vaan tuntuu siltä. Aamuisin kuuntelen Psalmeja ja lojun sohvalla, monesti kudon samalla, joskus en. Saarnoja kuuntelen päivän mittaan. Eilettäin aloitin Mailis Janatuisen Jobin kirjan kuuntelun. Se löytyy sivulta http://ilosanomapiiri.fi/ll.shtml?mailis/luennot/luennot2.php&i=5

Pari kolmen vartin opetusta olen jo kuunnellut ja ne ovat kyllä taas ja aina ajankohtaisia.

Ilta on tullut

jälleen ja pimeys koittanut maan ylle. Päivä on onneksi jo pidentynyt ja se tuntuu ihanalta. Iltaisin vietän aikaani kotona. Tänään opiskelin espanjaa, luin seuraavaa kappaletta ja kertausmonistetta. Ikäväkseni melkein kaikki opiskeltu tuntui unohtuneen. Mutta aion ryhtyä aktiivisesti painamaan päähäni sanoja ja sanontoja. 80 kertaa riittää kuulemma, että jokin sana jää mieleen pysyvästi. Olen hyvällä alulla siis, luulisin. Mutta matkaa on taitettavaksi.

Pian saunaan

Sairaalan pihapenkki on yksinäinen

ja tänään aion pinkaista jälleen lumihankeen! Ellei sitten pihalla ole tungosta siihen aikaan. Varasin viimeisen saunavuoron kyseisestä syystä, jotta pääsisin enkelin kuvia tekemään tallin taakse. Hullun huveja, sama se. Liekö niin väliä esittää viisaampaa kuin on. Totuushan se vain kestää päivänvalon.

Matkalaulu; Daavidin virsi. Minä iloitsin, kun minulle sanottiin:
"Menkäämme Herran huoneeseen". -Ps 122:1

Minulle on suuri ilo kuulua Jumalan perheväkeen, kokea seurakuntayhteyttä ja saada kuulla Jumalan sanaa. Olen siitä sanomattoman kiitollinen. Herra suokoon sinulle saman ilon, ellei sitä sinulla ole, arvoisa lukijani!

jk. Lähetin pipo- ja lapaspostia toiselle puolelle Suomea kakkospostilla eilen ja tänä aamuna se jo oli perillä! Suosittelen siis kakkospostia, jos ei ole tuli hännän alla.

jk2. Lisäneuvoja tv-ohjelmasta, jossa mies luuli saaneensa sikotaudin. Lääkäri määräsi hänet puraisemaan sitruunanpalaa, ja kun se otti mieheen kovin kipeää, diagnoosi oli selvä: Sylkirauhaset tukossa. Lääkkeeksi sitruunaa veden kanssa pari viikkoa. (Jos jollakin lukijalla sattuisi olla tämä vaiva, toivon ettei!) Ohjeeni jaan kyllä ihan ilmaiseksi joka tapauksessa ;)

Terhin vastaus vieraskirjassa oli/on tarpeen:

"Sen verran tarkennusta, että kaikki ravinto menee mahan ja suoliston kautta, mutta rasva menee ohutsuolesta lymfakierron kautta käytännössä sydämeen (ja sieltä verenkiertoon), kun muut kiertää ensiksi maksan eli puhdistuksen kautta. Tai jotenkin näin. :D"