Kategoriat: Ajankohtaista

Joskus päivät ovat väsyttäviä, vaikka erityistä syytä ei olekaan. Ehkä väsymys on tullut päivien mittaan ja jossain kohdassa se vain painuu raskaana päälle.

Kipaisin sairaalalle

Arin ikkuna lammelle päin

yhdeksäksi. Arin patjaesittelijä oli paikalla ja suuri osa hoitajia saamassa opastusta, että Arin patja tulisi oikein käytetyksi ja hoidetuksi. Ja Ari erityisesti patjansa päällä. Itsekin lähdin reilun puolen tunnin jälkeen pois, kun homma oli hoidossa. Ari jäi hyvin tyytyväisenä ja väsyneenä jatkamaan uniaan. Patja on tehnyt hänelle hyvää, aivan selvästi. Olen tosi iloinen siitä.

Otin sairaalan puistossa kuvia

ja soitin äidille. Puisto oli hiljainen, lampi ohuessa jäässä. Kuivaa ja lumetonta. Hain sen jälkeen Amekin kärryyni ja lähdimme käymään kaupoissa. Hän autottomana tarvitsi kuljetusapua isoille tavaroille. Tietysti kävimme syömässä ja kahvittelemassa edullisesti Jupiterissa. Sitä paikkaa voin suositella, erinomainen ruoka, edulliseen hintaan!

Romanian lahjatiimi 2016

on tehnyt jo kovasti työtä. Löysin kauppakierroksella jotakin kivaa ensi vuoden Romanian paketteihin: pikkuponin, harjoja tytöille, 50 kampaa pojille! Vaikka poikien paketit on tarkoitus tehdä vasta sitten, kun tyttöjen ovat valmiita, en voinut vastustaa kiusausta. Olen etsinyt markkinoita myöten 10 kamman pakkauksia ja kun sellaisia löysin, otin tilaisuudesta vaarin! On hauskaa bongailla edullisia, hyviä tuotteita lapsille.

Väärä päivä - torstaina olen menossa

Paluumatkalla

poikkesin Lähetyskodilla. Rukoilimme siellä olevien ystävien kanssa. Minulla oli nauhoitusasiaa eräälle heistä, jonka johdosta poikkean siellä jatkossakin. Tabita-piiriin en tälläkään viikolla ennätä, sillä silloin on lauluhetki Tammikartanossa. Otin kuvan esitteestä, joka oli sairaalan seinällä ja juuri huomasin, että siinä on väärä päivä. Lauluhetki ei ole, toivottavasti, vielä huomenna vaan torstaina.

Mitähän sitä ryhtyisi tekemään

vanhoilla päivillään, noin niin kuin työkseen? Jos nimittäin työtä olisi. Tänään sen oivalsin, mitä voisin jaksaa ja mikä varmasti innostaisi minua: myyntiedustajan pesti! Kun patjaesittelijä kertoi patjasta, tiesin, että minä pystyisin myymään niitä helposti. Tai mitä tahansa, mikä minusta on sen arvoista! Lehtimyyjäksi minusta ei olisi. Olisi niin vähän lehtiä, joita haluaisin myydä, ettei kukaan ottaisi minua töihin.

Sairaita ja vammaisia ihmisiä auttavia apuvälineitä voisin myydä. Se olisi minusta tärkeää työtä. Olinhan aikoinani Tupperwaren jälleenmyyjänä ja se innosti minua. Hyvä, arvokas tuote. Myin sitä mielelläni ja kauppa kävi.

Jos minun on tarkoitus vielä olla työelämässä, uskon, että ovi oikeaan suuntaan aukeaa. Kuten se aukesi kirjastoonkin, kun todella tarvitsin työtä ja pystyin sitä tekemään. Aika ruosteessa olen kyllä itseni kanssa, 56-vuotiaana. Mutta kuka tietää, mitä elämässä vielä tapahtuu. Voimiani sitoo edelleen Arin sairaus. Hän on kuitenkin minun puolisoni, joka on minulle hyvin tärkeä, ykkösjuttu. Työn pitäisi olla sellaista, että jaksan pitää Arista huolta siinä määrin kuin hyvä on.

4 söin heti, 4 jäljellä

Raamatunlukuvihkooni

ei ole tänään tullut mitään tekstiä. Ei tainnut tulla eilenkään. Olen ollut muka liian kiireinen. Tässä sen taas näkee, kun päättää tehdä jotain tärkeää, nimittäin hengellisesti tärkeää, niin ei vaan mielestään ennätä. Olen kyllä lukenut psalmeja aamulla, mutta muuten on ollut vauhti päällä, sen jälkeen väsymys.

Sentään jotain ennen jakamatonta löydän Ilmestyskirjan 5. luvusta. Kukin voi tutkia itse ja tehdä omat johtopäätöksensä, mutta tässä minun löytöni:

- pyhien rukoukset, minunkin, ovat kultaisessa maljassa enkelin kädessä Karitsan edessä.

- Jumalan kuningaskunta maan päällä tarkoittaa uskovia, Jeesuksen verellä ostettuja. Nämä hallitsevat maan päällä, rukouksillaan ja olemalla valona ja suolana, Jumalan Hengen avulla.

- Jälleen yllättää hiukan se, että ensin Jumala itse vihastuu omaan kansaansa. Mutta kun sitten viholliskansa käy tämän kimppuun, niin Jumala suuttuu kovasti näille hyökkääjille, nämä joutuvat suuren vihan kohteeksi. Joka koskee Jumalan silmäterään, hänen kansaansa, sen käy huonosti. -Sak 1-4

Voi hyvin, arvoisa lukijani! Herran haltuun yösi ja päiväsi!

jk. Saan ilmaiset kahvit sairaalan kahviossa paikalliselta pastorilta: Raamatun tietovisassa osasin melkein kaiken. Sitä, millä kielellä VT ja UT on kirjoitettu en tiennyt, enkä luultavasti tule koskaan muistamaan... asia ei kai kiinnosta minua, koska ei jää mieleeni!