Kategoriat: Ajankohtaista

 

 

 

 

1.
Armon lapset, riemuitkaa,
soittakaa ja veisatkaa,
kiitos tuokaa Herralle,
pelastuksen tuojalle.

2.
Herrastanne kerskatkaa,
autuudesta iloitkaa,
kehottakaa kaikkia
ahkeroimaan uskossa.

3.
Ilmoittakaa kaikille
vaivatuille sieluille:
Armon saa se armosta,
ken vain etsii Jeesusta.

4.
Kaikille myös sanokaa,
että elämän se saa,
Jeesuksen ken veressä
turvaa etsii köyhänä.

5.
Kiitos olkoon Jumalan,
Poikansa hän ainoan
maailmalle armostaan
antoi ristinkuolemaan.

6.
Kiitos olkoon Jeesuksen
vaivoistansa iäinen,
hän on meidät ostanut,
kuolemasta nostanut.

7.
Pyhälle myös Hengelle
kiitoksen me annamme,
kun hän meitä virvoittaa,
loppuun asti vahvistaa.

8.
Pyhän Kolminaisuuden
kiitos soikoon iäinen!
Herran suurta kunniaa,
lunastetut, laulakaa!

Halullisten sieluin hengelliset laulut 1790. Uud. Wilhelmi Malmivaara 1893. Virsikirjaan 1938.

 

Virsien sanoma

on väkevä. Otan todesta sen, kun jokin virsi alkaa soida sisimmässäni. Tänään se tapahtui sen jälkeen, kun olin jutellut erään ystävän kanssa  mummosta, jonka tapasin kesällä. Lähdin tämän jälkeen kaupungille ja näin juuri kyseisen mummon! Juttelimme ja puhuimme Jeesuksesta, jota hänkin rakastaa. Kun lähdin jatkamaan matkaani, oli täynnä iloa!

Silloin tuo Armon lapset -virsi alkoi soida. Kuljin juuri juna-aseman seudulla ja olisi tehnyt mieleni hypellä kuin pikkutyttönä konsanaan. En tehnyt sitä, sillä en ollut varma, nyrjäytänkö nilkkani. Yksin ollessani olisin hypähdellyt. Mutta itsenikin silmissä näyttäisi tosi oudolta, jos joku täti-ihminen alkaisi pomppia tuosta vaan, joten joskus on vaan ylistettävä sisimmässään.

Tytär on tulossa

lapsineen pistäytymään luonani. Mukavaa!

Handsfree löytyi

Olssonilta, vai mikä O:lla alkava se ruotsalainen putiikki onkaan! Kännykkäliikkeessä ei ollut kuin jokin kallis, uusi malli enkä halunnut sellaista. Sieltä ohjattiin em. paikkaan ja parilla kympillä sain toimivan, helpon systeemin. Kahdesti piti kysyä neuvoa lapsilta... En älynnyt painaa johtoa tarpeeksi syvälle kännykkään, joten mitään ei tietysti kuulunut. Ja toiseksi, kännykkä on lukittava ennen kuin lykkään sen reppuuni, kun alan puhua. Muutenhan se sammuu tai tekee mitä lie. Niin kuin tapahtuikin.

Uimareissut hoitelin eilen ja tänä aamuna. Kävely on minusta niin tosi mukavaa. Ehdin ajatella kävellessäni, vauhti ei ole liian luja. Pyörällä en ehdi ajatella ollenkaan, kun pitää yrittää pysyä omalla kaistalla ja miettiä, mihin olen menossa.

Kukkapihalle

menen tänä iltana naapurin nuoren naisen kanssa. Ostamme kanervia saunamme eteen ja ehkä vähän muuallekin. Syksy on ollut tähän asti todella kaunista aikaa, aurinkoista. Sain imuroiduksi ja illalla pesen pyykkiä ja käyn saunassa. Hyvä päivä siis tänään.

Olkoon sinunkin päiväsi siunattu, arvoisa lukijani!

jk. Tänään olen kuunnellut Norvannon Raamattu kannesta kanteen -ohjelmista Psalmeja ja paketoinut Romanian paketteja, sillä hain lisää laatikoita.