Kategoriat: Ajankohtaista

Pojan perhe lähti isomummulan kautta Espooseen. Ikävän taltutukseen työ on paras lääke. Kävin tyhjentämässä hyyssin, se selättää kurjimmankin olon. Ajoin nurmikkoa järven rannasta töyssyisestä paikasta. Saksin pari puun juurta pitkistä heinistä ja sitten uimaan. Aluksi imuroin mökkihuushollin ja tiskasin. Tästä se elämä jatkuu.

Lapsenlapsi enonsa kanssa kalanperkuussaCaption

Haastattelin

lapsenlasta. Tässä tulos, 5-vuotiaan mielipitein:

- lomalla on kyläilty, olen piirrellyt ja on luettu mummon kans Mestaritonttua. Ja tehtiin heinää.

- harrastukset: jumppa, tanssi, luistelu ja kesällä uimakoulu

- paras kirja on juuri luettu Mestaritonttu; jännittävä, vähän pelottavakin. Ja se on lasten kirja ja aikuisten kirja, koska mummokin tykkäsi siitä

- lempiväri: pinkki ja vihreä; lempiruoka: makarooni ja jauheliha; lempikukat orvokki (violetti) ja ruusu

- mielikuvittelu on yksi, jossa asianomainen on hyvä, kuten viisivuotiaat usein ovat

- millainenkas mummo on: se lähettää mulle aina kortteja!

Tässä luku- ja kirjoitusnäyte:

 

Niin on viikko

vilahtanut torstaihin. Tapasimme perheen kanssa tyttären luona maanantaina, josta kirjoitinkin. Tiistaina täällä mökillä kävi kummityttö miehineen, tytär lapsineen, poika vaimoineen sekä pojan perhe, joka siis tänään lähti. Ruohonleikkuuta, saunomista, virvelöintiä ja veneilyä. Kävelylläkin miniät kävivät, nuorimmainen veteli päiväunia. Nuorimmainen lapsista, ei miniöistä.

Me Even kanssa

teimme heinätöitä. Paarmat meitä vähän kiusasivat, ja yritin niitä nitistää. Eve huomasi, miten kauniita sinisiä viiruja paarmojen selässä on ja häntä alkoi säälittää: "Ei niitä kannata tappaa, kannattaa vaan ajaa ne pois!" Pari tuntia haravoin niin että rakot tulivat peukalon tyveen. Sitten vasta hain kinttaat, kun se oli jo myöhäistä. Uimista tietysti, tosin vain minä uin.

Yhteinen oksa! Caption

Keskiviikkona

olimme Arin sisaren perheessä, jossa nuoret olivat ulkomaita myöten käymässä. Sukua oli runsaasti koolla ja tarjoamiset olivat kesäistä grilliruokaa ja kakkuja jälkiruuaksi. Kaikki oli erinomaisen herkullista, ja kyllä me söimmekin. Nuorimmaistamme kaipasin vaimoineen, mutta hän on tosiaan työssä ja urheilussa tämän kesän kiinni Tampereella ja vaimo uurastaa lopputyön parissa kunnes aloittaa työt piakkoin. Arinkin luona olin eilen, hän oli väsynyt. Siellä oli muutakin sukua käymässä.

Velvollisuudet

kutsuvat kodin suunnalla ja lähdenkin sinne piakkoin. Mökillä hommat ovat reilassa, viivyn kotona varmaan muutaman päivän ja otan koneen mukaan.

Souteleva nuoripariCaption

Siunattua kesäpäivää, arvoisa lukijani!