Kategoriat: Ajankohtaista

Iso samettiruusuni avautumassa!Caption

Orvokit ehtivät nuupahtaa, kun en huomannut kastella niitä amppelissa. Mutta nopeasti ne näköjään nostivat päänsä, kun laitoin niille vettä. Olen ollut aamupäivän ulkona puuhailemassa raikkaassa tuulessa ja sen jälkeen jo muutaman tunnin sisällä siestaa viettämässä. Toisin sanoen syömässä, kahvittelemassa ja lukemassa. Samalla olen kuunnellut seuroja radiosta.

Jyrkin perhe

tuli eilen illalla. Jyrki innostui kanssani kokoamaan saamaani katiskaa ja hetihän se

Katiskan kokoaminen yhdessä Jyrkin kanssaCaption

piti käydä heittämässä järveen, kun se tuli valmiiksi. Aamulla sitten jännittyneenä menin kokemaan katiskaani. Yksi pieni ahven siellä uiskenteli ja jätin sen uimaan edelleen kun hyppäsin itsekin uimaan.

Myöhemmin menin vapauttamaan ahventa, mutta se oli jo uinut tiehensä. Näköjään se ei kuitenkaan osaa päättää, haluaako se tulla pyydystetyksi tai ei, sillä toisella uimareissullani katsoin katiskaa ja taas se sama kala oli siellä! Nyt en suunnittele sen vapauttamista, sillä se osaa kyllä itsekin uida tiehensä. Odotan isompaa saalista!

Aamulla

vieraani lähtivät serkkutapaamiseen ja palaavat vasta huomisiltana. Niinpä lähdin pihatöihin. Raivasin tällä kertaa saksien kanssa rinnekukkapenkin ja haravoin ruohot pois. Innostuin myös pätkimään oksia sopivan mittaisiksi ja pinosin ne grillikatokseen kuivumaan. Muutama paksu puu jäi pätkimättä, mutta teen sen sahalla, kun saan aikaiseksi.

Nälkä ja hiki 

Peruna kohta syötävää, niin toivon!Caption

ajoivat uimaan ja syömään. Pian lähden takaisin ulos, mutta ensin kirjoittelen ja kuuntelen samalla seuroja. Erityisesti  välillä veisattavat virret ovat mieleeni.

Aiheeseen liittyen

Mailis Janatuinen opettaa, että juutalaiset luulivat tekevänsä hyvän työn tappaessaan Jeesuksen. Mutta Jeesuksen hylkäämisestä seurasi kuolemanrangaistus: Jumalan valtakunta, viinitarha, otettiin pois juutalaisilta ja annettiin kristilliselle kirkolle, johon kuuluu juutalaisten lisäksi pakanoita:

Se mitä tapahtui Jeesuksen aikana Jumalan ensimmäisessä viinitarhassa, Israelissa,

Ohdake-kaunotarta en ole raaskinut hävittää kukkapenkistäCaption

tulee lopun aikana toistumaan hänen toisessa viinitarhassaan, kirkossa. Antikristus tulee Jumalan temppeliin eli seurakuntaan ja saa ihmiset puolelleen ihmeitä tekemällä. Lopulta hän pystyttää alttarille "hävityksen kauhistuksen" (Matt 24:15). Jeesuksen ristin tilalle asetetaan jotain muuta. Hänen uhriaan, sovitustaan ja vertaan ei enää tarvita. Sana ja sakramentit hylätään. Tällä tavalla Jeesus heitetään Jumalan viinitarhasta ulos vielä toisen kerran.

Sitten viinitarhan Herra tulee takaisin, tuomitsee vastustajansa ja antaa uuden luomakunnan sille jäännökselle, joka on pysynyt uskollisena hänen sanalleen. Sen päivän onni tulee korvaamaan satakertaisesti kaiken sen vaivan ja vainon, mitä me Herran viinitarhassa hänen palvelijoinaan olemme ehkä joutuneet kärsimään. -Jää luoksemme, 15.9. päivän tekstistä

Laitapa antikristus-sanan paikalle

sanat "melkein Kristus", niin ymmärrät tekstin vielä paremmin. Tulee jotain, joka muistuttaa hyvin paljon Kristusta, niin paljon, että "jopa valitut eksyvät", kuten Jumala ilmoittaa sanassaan.

Emmekö elä nyt sitä aikaa, että kaikki muu kuin Sana ja sakramentit, siis kaste ja ehtoollinen ja Sanan julistaminen, kiinnostavat kristikansaa? Armolahjoja korostetaan, nimenomaan ihmelahjoja, mutta moniko kaipaa henkien erottamisen lahjaa, joka on välttämätön, etteivät jopa kokonaiset seurakunnat ajaudu pois Jumalan luota?

Hartaasti minä odotin Herraa, ja hän kumartui minun puoleeni ja kuuli minun huutoni.
Ja hän nosti minut ylös turmion kuopasta, lokaisesta liejusta, ja asetti minun jalkani kalliolle, hän vahvisti minun askeleeni. -Ps 40:2,3

Juha Vähäsarjan päivän tekstissä on oheinen raamatunkohta, ja hän selittää, miksi Jumalan apu tulee usein aivan viime hetkellä, kun toivomme on suorastaan mennyt. Hän sanoo:

Ehkä siksi, että viimeiseen saakka me luotamme omaan voimaamme ja kykyymme selvitä ongelmista ilman Jumalaa. Hän tahtoo olla meidän ainoa Jumalamme ja auttajamme, johon me voisimme oppia sydämestämme luottamaan. -Lupaus kantaa, 11. heinäkuuta -tekstistä

 

Kaunis, tuulinen päivä

tänään. Tulevalla viikolla on monia tapahtumia ja kohtaamisia. Sen takia nautin tämän päivän omasta olostani. Huomenna menen Arin luo ja messuun viideksi Kirjastonkatu 5:een.

Arvoisa lukijani, jos sinun paikkakunnallasi on jokin Lähetyshiippakunnan seurakunnista, niin tervemenoa kuuntelemaan ja katsomaan, mitä siellä tapahtuu. Kesäaikana kokoontumiset ja pastorit vähän vaihtelevat kesälomien takia. Me saamme Wille Huuskosen huomenna Vaasaan. Tuttu mies, jo monesti ollut meille messua toimittamassa Markus Pöyryn lomien aikana.

Kaunista kesää sinulle toivotan, hyvä lukijani!

jk. Sain tyttäreltä tuon suloisen mökkimukin!

jk2. Kuvien alla oleva caption-teksti ei suostu poistumaan...