Kategoriat: Ajankohtaista

Olipa hauska viikonloppu

pojan perheen kanssa mökillä, rippijuhlilla Nivalassa ja kolmen lapsemme perheen kanssa mökillä lauantai-iltapäivällä. Rippijuhlat olivat

Humalat kasvavat sievästi

lajissaan viimeiset sisarusteni perheissä; omanihan ovat jo kaikki naimisissa asti. Seuraavaa sukupolvea on viisi tyttöä; itselläni kaksi lapsenlasta ja kahdella veljelläni yhteensä kolme.

Tänä aamuna

tulin kotiin pojan perheen kyydissä. He jatkoivat matkaansa etelään sen jälkeen, kun söimme äitini keittämää hernekeittoa. Aina on haikea mieli, kun kauempana asuvat lapset lähtevät pois, mutta aikaa ei voi pidättää eikä pysäyttää. Ikävät ja kaipuut kuuluvat tähän maailmaan. Kerran taivaassa ei ikävää tunneta!

Itse varasin pyykkituvan

Iso matto oli raskas nostaa!

ja purin tavarat. Pyykit liehuivat aikansa narulla, myöhemmin keksin, että matotkin pitää pestä. Päivikki pistäytyi luonani ja mainitsi mattojen pesusta, siitä muistin senkin työalan. Ensin pesin ison maton - onneksi minulla on tätä nykyä vain yksi sellainen. Annoin hiljattain pois toisen. On helpompi asua, kun ei ole paljon tavaraa.

Mäntysuopa loppui, kävelin lähikauppaan ja samalla apteekkiin. Palasin mäntysuopaa ja allergialääkettä mukanani takaisin. Mattopyykki jatkui, pesin kolme lyhyttä mattoa.

Kaksi pitkää mattoa minulla on vielä sekä muutamia kynnysmattoja. Ne jäävät myöhemmäksi. Täytyy pitää vara, että saa kuivatuksi nämä. En tosin tiedä, miten sen teen, mutta se jää nähtäväksi. Huomenna on tarkoitukseni mennä mökille illansuussa. Elleivät sitten suunnitelmat muutu.

Olen lukenut

Omenapuu!

romaania sekä katsonut Hercules Poirot -filmejä. Harmillista on, kun koneeni tyssää aina jossain kohdassa, niin että joudun keskeyttämään ja jopa sammuttamaan koneen, että voin sitten jatkaa katsomista. Äänet jatkuvat, mutta kuva pysähtyy. Tai koko homma tyssää eikä mikään liiku mihinkään.

Kakku

on uunissa. Innostuin yhtäkkiä leipomaan kuivakakun. Leivinjauhe olikin mökillä, naapurista menin lainaamaan. Kahdella naapurilla ei sitä ollut, mutta ystäväni naapuritalosta on varma leipoja ja häneltä sain mukaani koko purkin. Kiitos, rakas Naapuri!

Sairaalaan

en ole jaksanut tänään. Mutta kävelemään aion mennä, kunhan saan kakun uunista. Filmejä katsoessani olen kutonut pipoa, niitä samoja, joita olen koko talven kutonut; ensi joulun paketteihin romanialaisille lapsille. Omillani on riittävästi pipoja ja lapasia.

Lutherin ajatus:

Kaikki työskentely on ainoastaan Jumalan hyvien lahjojen löytämistä ja maasta poimimista.

Virsi 468 olkoon iltarukouksemme tänään sekä omien, että läheisten ja kaukaisten lasten puolesta. Sekä toinen toisemme puolesta, arvoisa lukijani!

 

 
1.
Syliisi hellään sulje
nyt, Jeesus, lapsemme
ja heidän kanssaan kulje
ja heitä suojele.

2.
Se syli, jossa kannat,
on valtakuntasi.
Kun siinä kodin annat,
he saavat suojasi.

3.
On armon sana siellä
ja totuus, rakkaus,
ja neuvojana tiellä
on Hengen viisaus.

4.
Varjele lapsiamme
Paimenen kädellä
ja pidä rakkaitamme
sinua lähellä.
5.
Suo, ettei heitä voita
pettävä maailma,
vaan itse heitä hoida
kasteensa liitossa.

6.
Ja anna heille voimaa
pois synti panemaan,
kun omatunto soimaa
ja kärsii haavoistaan.

7.
Suo, että kodissamme
rakkaus asuisi,
niin että toisiamme
hoivaamme alttiisti.

8.
Ja kiitos, että kerran
on taivas kotimme.
On koti luona Herran
Jumalan lapsille.

 

Niilo Rauhala 1975. Virsikirjaan 1986.