Kategoriat: Ajankohtaista

Verhot uuteen uskoon taas

Touhukas päivä oli tänäänkin. Heräilin seitsemän jälkeen, luin päivän tekstejä ja join kahvia. Nautiskelin eilen tekemiäni sämpylöitä. Äiti soitteli aamutuimaan.

Itse innostuin tekemään vaihtokauppoja netissä paikallisella tasolla. Päivän aikana moni kirja on vaihtanut omistajaa, itse sain vastineeksi kahvia ja pastaa. Vaihtokaupat jatkuvat, penkkiloota lähtee kolmella 7-veljeksen lankakerällä. Toivon, että pysyn aisoissa kuitenkin tämän vaihtohomman suhteen, etten mene liiallisuuksiin.

Pyöräilin Arin luo, hanskat laitoin käteeni, kun aamun uintireissulla paleli käsiä. En ole nähnyt hanskoja sen koommin, epäilen, että jäivät Arin huoneeseen. Paluumatkalla huomasin asian, mutta en jaksanut enää palata.

Ari oli selkeästi paremman näköinen. Tosin hän yski edelleen kovasti, ensimmäisen vartin jatkuvalla syötöllä, kun menin, mutta sittenkin tilanne oli parempi. Jospa se limakelkka kääntäisi suuntaa ja allergia-aika loppuisi Arin kohdalla tältä keväältä. Olen toiveikkaalla mielellä. Istuimme Arin huoneessa. Turha oli lähteä roikottelemaan minnekään, kun imulaite oli vieressä ja yskiminen jatkuvaa. Hain keinun ja join kahvia samalla, kun kuuntelimme evankeliumeja koneelta.

Parina aamuna olen kävellyt Hietasaareen uimaan, parin kilometrin matkan. Paluumatkalla olen käynyt asioilla. Iltapäivisin olen pyöräillyt Arin luo. Vähän edes liikettä kinttuun, kun pari kuukautta on mennyt laiskotellessa, mitä kävelyyn saati juoksuun tulee.

Iltamassa

kävin erään naapurin kanssa ostamassa taloyhtiömme laskuun kukkasia pihaan ja pari multasäkkiä. Istuttelimme niitä sitten saunan eteen laatikoihin ja muutamaan amppeliin. Työ jakaantui onneksi monelle niin ettei minun itseni tarvinnut tehdä kaikkea. Sain tutustua erääseen naapuriin, joka on asunut taloissa viisi vuotta kuten minäkin, mutta emme ole juuri jutelleet aiemmin. Mukava ihminen.

Soittelin serkulle, onnittelin lapsen ammattiin valmistumisen johdosta ja vaihdoimme kuulumisia. Veljelle soitin sekä ystävälle, joka on tulossa reissullaan tapaamaan minua miehensä kanssa tulevina aikoina.

OIkein tyytyväinen olen kodin raivausoperaatiooni! Koti muuttuu taas hivenen selkeämmäksi ja tilavammaksi. Lopulta on niin paljon tavaraa,

...ja nämä verhot myös!

mitä en oikeasti tarvitse. Pitää vaan tulla raivausmentaliteetti päälle, että sen tajuaa ja raaskii luopua edes jostain.

Eilen kuuntelemani Ruutin kirjan opetus on tänäänkin ollut mielessäni. Mailis selittää sen niin kohti käyvästi. Toisaalla olen lukenut Daavidin elämästä useita lukuja Raamatusta. Hänelläkin oli melkoisia koettelemuksia. Muttahänen rohkeutensa kasvoi Herran teillä ja hän uskalsi ja osasi tehdä viisaita ratkaisuja Jumalan avulla.

Siihen itsekin tahdon pyrkiä:

että uskaltaisin elää rohkeasti tätä päivää luottaen Jumalan uskollisuuteen ja huolenpitoon. Hän on tähänkin asti ollut uskollinen, niin hän tulee olemaan myös jatkossa, aina loppuun asti.

Huomenissa siirryn taas mökille ja toivon, että tämä läppäri suvaitsee toimia sielläkin, mutta jos ei, niin parin päivän kuluttua olen taas kotikoneella.

Olkoon loppuviikkosi siunattu, arvoisa lukijani!

jk. Sydämelliset onnittelut teille, joiden lapsi valmistuu ammattiin tai saa valkolakin! Onnea myös itsellesi, jos olet siinä tilanteessa!

Ruusuiset trveiset sinulle, hyvä lukijani!