Kategoriat: Ajankohtaista

Mökille muuttoni

Puhutteleva lause Arin osaston seinällä. Osasto oli saanut kukkalahjoituksen.

ei ole kovin suuri irtiotto sikäli, että voin pistäytyä sieltä kotona ja Arin luona milloin vain, sillä matka sinne on alle 20 km. Mutta vein eilen enimmät kukat ja taimet jo ja tänään vien loput. Vain muutaman kukan jätän kotiin. Tosin ei minulla kaikkiaankaan ole kuin alle 10 kukkasta.

Tänä aamuna laitoin lukulasit herättyäni mökillä ja katsoin, että kello on puoli seitsemän. Virkeä olo, voin siis jo nousta sytyttämään tulia ja keittämään kahvia. Vesikattila kamiinan päälle, kun tuli syttyi. Sitten pihan perälle ja seuraavaksi uimaan. Vettä satoi aika reippaasti, ulkona oli vain +4 astetta. Järvivesi on +9,5 asteista, mittasin iltauintini yhteydessä. Järvivesi on pehmeää ja jotenkin hoitavan tuntuista. Palatessani huomasin, että kello olikin vasta vähän yli puoli kuusi!

Aamullinen kokemus tuntui ihanalta! Nopea aamupesu järvessä sopii minulle hyvin. Samoin iltapesu.

Herkkiä!

Luin psalmeja,

menin uudelleen vuoteeseen ja nukuin vähän yli kahdeksaan. Ystävä soitti, mukava jutella. Sade vähän hellitti ja lähdin eräretkelle korin

Kahvihetki saunalassa

kanssa. Keräsin nokkosia ja jotain salaatiksi kelpaavaa, nimeä en muista - en muista oikein mitään kasvien ja puiden nimiä, saati lintujen! Harmillista.

Paistoin mainion munakkaan: raastoin perunan, nokkossilppua sekaan, pari munaa ja nakkia. Suolaa tuli vähän reippaanlaisesti, mutta oli ihmeellisen hyvää, suolasta huolimatta.

Arin luokse

menin puoleltapäivin. Tytärkin tuli vauvan kanssa, joka on saanut ensimmäisen hampaansa, vähän yli 4 kk ikäisenä. Mukava oli tavata heitäkin. Olimme hetken päiväsalissa, joimme kahvia, jota toin mukanani - pullat kahvilasta alakerrasta. Ari yski koko ajan. Lopulta siirryimme hänen huoneeseensa, niin että saatoin käyttää imulaitetta. Tytär lähti vauvoineen.

Tuli surullinen ja alakuloinen mieli, kun Ari vaan yski ja yski ja minä pompin keinusta imulaitteelle ja takaisin. Rukoilimme sentään, kuuntelimme Raamattua ja välillä juttelin jotain. Ihan hyvä käynti kaikkineen, vaikka tunsin itseni hyvin väsyneeksi.

Pelakuu ja tulilatvat saavat valoa, sikäli kuin paistaa!

Pakkailen nyt kotona taas tavaraa mukaan, sillä olen useamman päivän mökillä yhtä soittoa. Facebookia sentään päivitän ahkerasti. Välillä joku sellainen  pyytää kaveriksi, jonka nimi ei kerro minulle mitään. Jos siis joku lukijoistani tekee niin, voisitko ystävällisesti kirjoittaa, mistä tunnet minut tai tunnetko.

Lisää mietteitä siis seuraavalla kerralla,

kun käyn kotikoneella. Siihen asti Herramme hyvään haltuun, arvoisa lukijani!

jk. Juoksuhommani on täysin retuperällä. Eilen olisin mennyt lenkille, mutta tarvitsemani pohjalliset olivat kotona. Piti siis jatkaa laiskottelua, mutta toivon, että tahti muuttuu, kun allergiaoireet helpottavat vähitellen!