Kategoriat: Ajankohtaista

Jossain sataa lunta, Vaasassa aurinko paistaa ainakin vapunaattoaamuna! Pakkailen tavaroitani ja suunnittelen mökkimatkaa.

Pelakuut kasvavat, niin myös samettiruusut

Tekaisin juuri piirakan

ja se on uunissa. Kohta pistän pillit pussiin ja hyppään autoon. Olenpa iloinen, että pääsen vappuhässäkästä pois. Isojen ihmismassojen keskellä oloni on yksinäisempi kuin yksin ollessani.

Juhana Pohjola

puhui yksinäisyyteen liittyen viime pyhän saarnassa, jota jo eilenkin mainostin. Kristitty, en siis tarkoita nimikristittyä, on aina yksinäinen maailmassa, sillä maailma ei voi koskaan tyydyttää kristityn kaipuuta, joka hänellä on Jumalaa kohtaan. Vaikka maailmassa on mukaviakin asioita, muukalaisuus on kristityn osa maailmassa. Hänen kotinsa on toisaalla.

 

Kuvahaun tulos haulle pyhäkoulukuva
(nettikuva)

Jos sinä, hyvä lukijani,

tunnet sisäistä tyhjyyttä, kuten minäkin tunsin ennen uskoon tuloani, tiedän mistä se johtuu. Ihmisen Luoja on rakentanut kaipuun jokaisen sydämeen, niin että kukin etsisi Jumalaa. Vain Jumalassa sisin saa rauhan. Siihen asti yritämme etsiä lepoa ja rauhaa, mutta sitä ei vaan löydy pitemmän päälle mistään ennen kuin ymmärtää, että Jumalanihan se minua kutsuu kotipolulle!

Näin vappuhulinoiden

korvilla on monenlaista hengellistäkin menopaikkaa. Itse menen  sunnuntaina messuun, tervetuloa muutkin klo17 Kirjastonkatu 5:een. Pyhäkoulukin on lapsille tällä kertaa.

Janatuinen kirjoittaa:

Kaikki he olivat tulleet kuulemaan Jeesusta ja hakemaan parannusta tauteihinsa. Myös saastaisten henkien vaivaamat tulivat terveiksi. - -Luuk 6. luvusta

- - Jumalan  sana ja kaste ovat ainoa turva Saatanan voimia vastaan. Sitä turvaa ei pakanoilla ole. Tämän kirjan kirjoittaja on nähnyt monessa pakanamaassa, miten avuttomia ihmiset ovat pahojen henkien voimaa vastaan. Omassa kodissaankaan niiltä ei voi olla turvassa jollei tunne Jeesuksen nimeä.

Miten kiitollisia me kristityt saammekaan olla Jeesuksen nimen voimasta! Kun kun meitä pelottaa, voimme huutaa sitä avuksemme. Pahojen henkien on pakko paeta Jeesuksen nimeä. Voimme siunata kotimme, rakkaamme ja jokaisen uuden päivän Jeesuksen nimessä. Meidän ei tarvitse pelätä pimeää, ei kummituksia, noitia, kirouksia eikä mitään muutakaan pahaa, koska tiedämme, että Jeesus on ne kaikki ristillä voittanut. -18.2. tekstistä kirjasta Jää luoksemme

Simasangosta ei ole kyse, vaan kasteluvedestä

Melkein joka päivä muistan tuon aamuhetken maaliskuun 8. päivänä, jolloin huppupäinen mies seisoi eteisessäni. Jos et ole lukenut siitä, se löytyy tuolta:

http://phakkola.jurge.fi/blogi/2015/03/08/jumalan-varjelus-totta/

Edelleen se tuntuu kuin unennäöltä, vaikka se oli todellinen tapahtuma niin totta kuin tässä istun ja kirjoitan. Janatuisen teksti taas muistutti, miten suuriarvoista on olla Jumalan lapsi, jolla on oikeus huutaa Jeesuksen nimeä avuksi.

Skeuaan pojillehan

kävi köppäisesti. Apostolien tekojen 19. luku kertoo:

Myöskin muutamat kuljeksivat juutalaiset loitsijat rupesivat lausumaan Herran Jeesuksen nimeä niiden ylitse, joissa oli pahoja henkiä, sanoen: "Minä vannotan teitä sen Jeesuksen kautta, jota Paavali julistaa".
Ja niiden joukossa, jotka näin tekivät, oli myös erään juutalaisen ylipapin, Skeuaan, seitsemän poikaa;
mutta paha henki vastasi heille sanoen: "Jeesuksen minä tunnen, ja Paavalin minä tiedän, mutta keitä te olette?"

Ja se mies, jossa paha henki oli, karkasi heidän kimppuunsa, voitti heidät toisen toisensa perästä ja runteli heitä, niin että he alastomina ja haavoitettuina pakenivat siitä huoneesta.

Ja tämän saivat tietää kaikki Efeson asukkaat, sekä juutalaiset että kreikkalaiset; ja heidät kaikki valtasi pelko, ja Herran Jeesuksen nimeä ylistettiin suuresti.

Kuvahaun tulos haulle Jeesus kutsuu kuva
(nettikuva)

Tuo on varoittava muistutus meille kaikille, erityisesti sinulle, hyvä lukijani, jos et ole vielä Jeesuksen oma. Älä siis jätä huomiseen hänen luokseen tulemistaan, sillä huomista meillä ei ole. On vain tämä hetki. Ja paha hetki, sairaus tai kuolema, voi tulla silmänräpäyksessä.

Sillä sinä sanot: Minä olen rikas, minä olen rikastunut enkä mitään tarvitse; etkä tiedä, että juuri sinä olet viheliäinen ja kurja ja köyhä ja sokea ja alaston.
Minä neuvon sinua ostamaan minulta kultaa, tulessa puhdistettua, että rikastuisit, ja valkeat vaatteet, että niihin pukeutuisit eikä alastomuutesi häpeä näkyisi, ja silmävoidetta voidellaksesi silmäsi, että näkisit.
Kaikkia niitä, joita minä pidän rakkaina, minä nuhtelen ja kuritan; ahkeroitse siis ja tee parannus.
Katso, minä seison ovella ja kolkutan; jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, niin minä käyn hänen tykönsä sisälle ja aterioitsen hänen kanssaan, ja hän minun kanssani. -Ilm 3:17-20

Tällaisia kasvaa kesällä mökilläni, jos taimet jaksavat sinnitellä!

Iloista vappua ja kevätmieltä, arvoisa lukijani!